Webrazzi Summit 2018 teknoloji ve girişimcilik dünyasından 59 konuşmacı ağırladı

Türkiye’nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit,bu sene de teknoloji ve girişimcilik dünyasına yön verdi.

Webrazzi Summit 2018 teknoloji ve girişimcilik dünyasından 59 konuşmacı ağırladı

Türkiye’nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2018; blockchain teknolojilerinden e-ticarete, mobilden yapay zekaya ve yatırım ekosistemine birçok konuyu, Türkiye ve dünyadan alanında uzman konuşmacılarla beraber mercek altına aldı.

Paralel oturumlarla iki ayrı salonda gerçekleşen etkinliğe 59 konuşmacı ve 1500’den fazla ziyaretçi katıldı. Oturumların yanı sıra dijital dünyayla ilgili workshop’lara da ev sahipliği yapan Webrazzi Summit, her sene olduğu gibi bu sene de Webrazzi Arena’da 10 girişime kendini tanıtma fırsatı verdi. Jüri üyeleri, girişimcilik yarışması Webrazzi Arena’nın birincisi olarak tüm banka hesaplarını bir tek platform üzerinde, aynı anda ve yüksek güvenlikle yönetmeyi sağlayan Kobaküs’ü seçti.

Webrazzi Summit’in konu başlıklarından özetler ise şöyle:

SHERPA yeni şeffaflık rehberini ilk kez Webrazzi Summit 2018’de duyurdu
Kullanıcı deneyimine odaklanan dijital tasarım stüdyosu SHERPA‘nın kurucusu Yakup Bayrak, Webrazzi Summit 2018 Dijital Sahne’sinde “Şeffaflığı Tasarlama Dönemi” başlıklı bir konuşma yaptı. Bayrak yaptığı konuşmada şirketlerin şeffaflaşmasının öneminin altını çizdi. Güven kazanmayı formülize eden Bayrak, “Güven, kurum içi ve dışı iletişim, finansal raporlama ve tüm süreçlerde sahip olunan bireysel ve kurumsal niyetlerin ne kadar transparan olduklarına göre kendini modelliyor.” dedi.

BLOCKCHAİN İLE DEĞİŞECEK SEKTÖRLER

Blockchain ile değişecek sektörlerle ilgili merak edilenleri de Arda Kutsal’ın moderatörlüğünde, ScutiX‘den Aydonat Atasever, MENAPay/Boğaziçi Ventures ve Netmarble‘dan Barış Özistek ve Colendi‘den Bülent Tekmen detaylı bir şekilde katılımcılara aktardılar.

Webrazzi Summit 2018’de Mutlu Erturan Geleceğin İş Modellerini anlattı
Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, günümüzde start-up ya da şirket fark etmeksizin müşteri beklentilerinin değişmediğini ancak müşterilerin yaşadığı deneyimde farklılıklar olduğunu da belirtti. Günümüzde verinin yeni petrol olarak anıldığını söyleyen Erturan, AI; ML ve Robotların tüm sektörleri değiştirdiğini vurguladı. Konuşmasında değişim ve dönüşüm yaşamak isteyen şirketlere öneriler sunan Erturan; “Ancak çevik ve dayanıklı bir organizasyon olursak dışarıdaki fırsatlara ayak uydurabiliriz” dedi.

1440 DAKİKANIN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNÜ WEBRAZZİ SUMMİT 2018’DE KONUŞULDU

"1440 Dakikanın Dijital Dönüşümü" adlı oturumda Turkcell'den Ayşem Ertopuz, dijital dönüşüme dair merak edilenleri ele aldı. Mobilin hızlı yükselişi günümüzde birçok kişinin zamandan tasarruf etmesine olanak sağlıyor. Ayşem Ertopuz konuşmasına bir kişinin günlük zaman kaybının 1440 dakika, yani bir günün tamamı olduğunu söyleyerek başladı. Teknolojinin ve dijital deneyimlerin yaygınlaşması ile bu 1440 dakikanın kaybedilmeyeceğini sözlerine ekledi. Dijital paylaşım ekonomisi, mobil oyunun yükselişi, e-ticaretin dönüşümü, yeni nesil medya ve hiperbağlılık başlıkları altında dijital dönüşümün detaylarına değindi.

Türkiye İş Bankası’nın diyalog bankacılığı özelindeki kişisel asistanı olan Maxi, Webrazzi Summit 2018 sahnesinde tanıtıldı

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, teknolojideki gelişmelerin tarih boyunca “insan-insan” ve “insan-makine” etkileşimini çok farklı biçimlerde etkilediğini belirtti. Üretilen veri ile birlikte yapay zeka teknolojisinin hayatımıza girdiğini belirten Sezen, özellikle 2010 yılından itibaren yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışmaların hızlandığını belirtti. Geleceğin bankacılığının yapay zeka teknolojisine dayalı diyalog bankacılığı üzerinden ilerleyeceğini öngördüklerini de ileten Sezen, bu teknoloji için hem ses hem de mesajların kullanılabileceğini belirtti.

Webrazzi Summit 2018 teknoloji ve girişimcilik dünyasından 59 konuşmacı ağırladı - 1

SİLİKON VADİSİ MİTLERİ VE GERÇEKLERİ

İnternet devlerinin garajlarda kurulduğu, hızla milyonlarca dolar yatırımlar alabildiği ve her şeyin “toz pembe” olduğu düşünülen Silikon Vadisi’nde her şey dışardan göründüğü kadar toz pembe değil. 500 Startups İstanbul’dan Rina Onur’un moderatörlüğünde Avrupa Yatırım Fonu’ndan Duygu Öktem Clark, Commenics’den Fatih İşbecer ve Leoapp’ten Şahin Boydaş“Silikon Vadisi Mitleri ve Gerçeklerini” Webrazzi Summit katılımcılarıyla paylaştılar.

ŞİRKETLER İÇİN UZUN DÖNEM FİLO KİRALAMA GİRİŞİMİ: FİLOMİNGO

Araç kiralamak için ortalama 8-9 kez müşteri temsilcisi ile görüldüğünü belirten Filomingo markasının yöneticisi Sinem Yıldız; kişilerin evraklarını göndermek için kargoda saatlerce beklediğini, teminat için bankada günlerini harcadığını söylüyor. Yani ortalamaya baktığımızda bir araç kiralamak için ortalama olarak 28 gün beklemek gerekiyor. Tamamen self-servis olarak faaliyet gösteren Filomingo, sektör içinde herhangi bir girişimle rekabet etmiyor çünkü kurumsal şirketler için online filo kiralama hizmeti sunan başka bir girişim bulunmuyor. Bu sebepten Filomingo, globalde müşteriye sunulan deneyimle rekabet ediyor ve bu da özellikle hız alanında ortaya çıkıyor.

MOBİLDE LİDERLİĞE OYNAYAN HADİ VE LETGO DENEYİMLERİNİ AKTARDI

Hadi’nin Webrazzi’ye özel yarışması ile öğleden sonraki oturumlara başlayan Webrazzi Summit dikkat çeken bir oturuma ev sahipliği yaptı. Mobil teknolojiyle birlikte mobil de hayatımızın her alanında yanımızda yer alıyor. Mobil cihazlar, kimi zaman boş vakitlerimizi doldurmamıza yardımcı olurken, çoğu zaman işlerimizi kolaylaştırmamıza ve zamandan tasarruf etmemize yardımcı oluyor. Bu kapsamda viralden liderliğe mobilin dünyası, Ahmet Buğra Ferah moderatörlüğünde Hadi‘den Emre Ulusoy ve Letgo‘dan Onur Kavak‘la konuşuldu. 6-7 yıl içinde minimum düzeyden günümüzdeki seviyesine ulaşan mobil, gelecek dönemde çok daha farklı ve interaktif boyutlara ulaşacağı tartışıldı.

Webrazzi Summit 2018 teknoloji ve girişimcilik dünyasından 59 konuşmacı ağırladı - 2

SEBAHATTİN YAMAN: YERLİ TEKNOLOJİNİN KÜRESEL YOLCULUĞUNU ANLATTI

General Mobile yönetim kurulu başkanı Sebahattin Yaman, hem General Mobile özelinde hem de akıllı telefon pazarı için önemli açıklamalarda bulundu. Arda Kutsal ile yaptığı söyleşide yerli teknolojinin küresel yolculuğu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yaman, dünyada 34 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi. 2017’nin sonunda üretimlerini Türkiye’ye taşıdıklarını belirten Yaman, tüm üretimi ülkemizde yaptıklarını da dile getirdi.

KURUMLAR VE GİRİŞİMLER İÇİN GELECEĞİN ÖDEME YÖNTEMLERİ KONUŞULDU

Arda Kutsal’ın moderatörlüğünü yaptığı “Kurumlar ve Girişimler için Geleceğin Ödeme Yöntemlerini Oluşturmak ” oturumunda Wirecard CSO’su Alper Akcan, Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ve PayU Ülke Müdürü Yunus Emre Güzer ile kurum ve girişim odağında geleceğin ödeme yöntemleri konuşuldu.

Yatırım ekosisteminin eksiklikleri Webrazzi Summit 2018’in bir diğer konusuydu…
Webrazzi kurucusu Arda Kutsal’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Yatırım Ekosisteminde Eksik Olan Ne?” panelinin konuşmacıları arasında Inventram CEO’su Cem Soysal, Revo Capital yönetici direktörü Cenk Bayrakdar ve Commencis kurucu ortağı ve CEO’su Fırat İşbecer yer aldı.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Bilim
  • Teknoloji
  • haber
  • internet

Sayfa Yükleniyor...