1028 kilometre yürüyecek

İzmirli bedensel engelli orman gönüllüsü Veysel Sorhun, ormanların korunması için İzmir'den İstanbul'a kadar yürüyecek.

1028 kilometre yürüyecek

İZMİR- Sorhun, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün de destek verdiği ''Bir fidan için İzmir'den İstanbul'a'' adını verdiği yürüyüşüne Konak İskelesi önünden başladı.

Yürüyüş boyunca 7 il ve bazı ilçelerden geçecek olan Sorhun, güzergah boyunca karşılaştığı insanlara ''Ormanlarımıza Sahip Çıkalım'' yazılı broşür dağıtarak, ormanların korunmasına destek sağlamaya çalışacak.

Veysel Sorhun, İzmir'den hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yıldır her sene orman yangınlarına dikkati çekmek ve ormanların korunmasını sağlamak amacıyla çeşitli yürüyüş etkinlikleri düzenlediğini belirterek, ''Bu sene de yine eğitim amaçlı bir yürüyüşe başladık. Yürüyüşümüzde yaklaşık 1028 kilometre kat edeceğiz ve 28 gün sürecek. Yürüyüş, İstanbul'da 6 Mayısta Boğaziçi Köprüsü Anadolu yakasında sona erecek. O gün saat 11.00'de doğayla barışmak isteyen herkesi bekliyoruz'' dedi.

İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Tacettin Coşkun da Veysel Sorhun'un başvurusu üzerine Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüşe destek verdiklerini ifade etti. Yürüyüş dolayısıyla Konak İskelesi önünde ayrıca İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce ''orman yangınları'' konulu fotoğraf sergisi açıldı ve kurulan stanttan halka ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Sayfa Yükleniyor...