1071 akademisyenden Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri

Anayasa Mahkemesi'nin, 'Barış Bildirisi' akademisyenlerine yönelik hak ihlali kararına karşı çıkan 1071 akademisyen, karşı bildiri yayımladı. Bildiride "Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez" dendi.

1071 akademisyenden Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri

Akademisyenler aralarında imza topladı, Anayasa Mahkemesi’nin kararını protesto etti.

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde 2016 yılında ‘Barış Bildirisi’ adı altında imza toplayan, daha sonra terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle çeşitli cezalara çarptırılan öğretim üyelerinden 10'u hakkında hak ihlali yapıldığı kararına varmıştı.

Yüksek mahkeme, bildiriye imza atan 10 akademisyene 9 bin lira tazminat ödenmesine de hükmetmişti. 

Bu karara 1071 akademisyen tepki gösterdi, imza toplayıp bildiri yayımladı. Bildiride "Anayasa Mahkemesi terörü meşrulaştıramaz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, şehit ve gazilerin hatıralarının zedelendiği belirtildi ve "Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez" dendi.

Bildiride, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiği ifade edildi. "Terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü e inisiyatifin karşısında olduğumuzu beyan ediyoruz" satırlarına yer verildi.

Bildiriye imza atan akademisyenlerin listesi için tıklayınız.

Sayfa Yükleniyor...