21’inci yüzyılda değişimin adı: İnovasyon

‘İnovasyon', gelecekte ihtiyacımız olan etkinlik için gereken altyapının anahtarını sunuyor.

21’inci yüzyılda değişimin adı: İnovasyon

Dünyanın dört bir yanında devlet kurumlarından özel sektörlere kadar her çeşit organizasyon önemli bir dönüşüm için kendilerini eğitiyor. Bu dönüşüm, çok daha etkin süreçler inşa etmek, ürünler ortaya koymak veya yeni sistemler keşfetmek olarak adlandırılan ‘İnovasyon' olarak biliniyor.

İş dünyası için, ‘İnovasyon', yeni fikirlerin uygulanması, dinamik ürünlerin ortaya konması ve mevcut sistemlerin geliştirilmesi olarak tanımlanıyor. İş dünyasının her alanında büyümenin ve başarının anahtarı olan Yenilik, hızla gelişen ve büyüyen sektörlere adapte olabilmek için şirketlerin karşısına önemli bir mücadele olarak çıkıyor.

Ancak özellikle iş dünyasındaki yöneticilerin İnovasyon kavramında dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunuyor. Yenilikçi olmak, icat etmek anlamına gelmiyor. İnovasyon, iş modelinizi değiştirmenizi temsil edebileceği gibi, daha iyi ürün ve hizmetler sunmak için çevrenizdeki değişimlere uyum sağlamak olarak kendisini gösteriyor.

Yöneticiler, başarılı olabilmek adına İnovasyonu iş stratejilerinin ve stratejik vizyonlarının değişmez bir parçası haline getirmek zorunda. Bu sayede, yenilikçi düşünce ve yaratıcı çözüm oluşturmanın başı çekeceği bir iş ortamı yaratılabilir.

İnovasyon alanında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şu şekilde sıralanabilir:

1-Piyasa çevresi, tüketici istekleri ve ihtiyaçları, rakipler hakkında analiz yapılması gerekiyor. Yeni fikirlere açık olmak ve değişikliğe uyum sağlayabilmek büyük önem taşıyor.

2-Tüm iş operasyonlarında, yeniliğin ana iş süreci olarak ortaya çıkacağı stratejik tepki planı oluşturulması gerekiyor.

3-Yenilik, liderlik gerektiriyor. Çalışanların yenilikçi düşünce yapısına sahip olması için tüm basamaklarda eğitilmesi ve yetkilendirilmesi gerekiyor.

4-Süreçlerin geliştirilmesi, yeni fikirler ortaya sunulması için müşteri ve çalışanlarla iletişim kurulması gerekiyor.

5-Tavsiye alınması, uzak durulmaması gereken bir adım. İşinize yenilik sunmak adına kaynakların iyi kullanılması ve uzmanlardan danışmanlık yardımı alınması gerekiyor.

6-Yenilik, riski de beraberinde getiriyor. Devrimsel ürünler veya yeni teknolojiler, beraberlerinde getirdikleri sektörlerle yeni riskler sunuyor.

Sayfa Yükleniyor...