22 Nisanda Venüs ile Yeni Ay Doğu Ufkunda Buluşuyor..

22 Nisan sabahı gökyüzündeki asıl güzel manzara, Yeni Ay ile Venüs’ün Doğu ufkuna yakın bir noktada, birbirlerine yakın konumları sayesinde oluşacaktır.

22 Nisanda Venüs ile Yeni Ay Doğu Ufkunda Buluşuyor..

22 Nisan sabahı Dünya, Thatcher kuyruklu yıldızının arkasında kalan “kozmik toz” bulutundan geçecek ve yıllık Lyrid meteor yağmuru başlayacak. Her yıl Nisan sonlarında Dünya bu kuyruklu yıldızın arkada bıraktığı kalıntı malzemenin içinden geçmekte ve çoğunlukla kum taneleri kadar olan bu kalıntılar da yaklaşık 180,000 km hız ile dünyanın atmosferine girip büyük bir süratle dağılmaktadırlar. Tipik bir Lyrid meteor yağmurunda, Kuzey yarımkürede saatte 10 ila 20 meteor gözlenmektedir ki, bu da bu sayının neredeyse 10 kat arttığı, Dünya’nın daha yoğun malzemenin içinden geçtiği zamanlardakine oranla daha az etkileyici bir görüntü yaratmaktadır.

22 Nisan sabahı gökyüzündeki asıl güzel manzara, Yeni Ay ile Venüs’ün Doğu ufkuna yakın bir noktada, birbirlerine yakın konumları sayesinde oluşacaktır. Dünya’nın bazı yerlerinde birbirine neredeyse dokunacakmış gibi görünen bu iki cismin oluşturduğu manzara, bazı yerlerde ise Ay’ın Venüs’ün tam önünden geçmesinden dolayı Venüs’ün kaybolmasıyla daha da ilginç bir hal alacaktır.

Kaynak : http://science.nasa.gov/headlines/y2009/17apr_lyrids.htm?list820078

Sayfa Yükleniyor...