"Acil önlem alınmalı"

Greenpeace, Japonya'daki kazanın derecesinin 7'ye çıkarılmasında  geç kalındığını düşünüyor ve etkilenen nüfuslar için acil koruyucu önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

"Acil önlem alınmalı"

Japon Hükümeti, Fukuşima Nükleer kazasının INES'e (Uluslararası nükleer ve radyolojik olay ölçeği) göre 7 olduğunu açıkladı. Bu, kazanın derecesinin 1986 yılında gerçekleşmiş olan Çernobil kazası ile aynı olduğu anlamına geliyor. Greenpeace, Japon Hükümeti’nin bu duyuruyu yapmakta çok geç kaldığını düşünüyor ve etkilenen nüfuslar için acil koruyucu önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

Greenpeace Almanya İklim ve Enerji Birimi Başkanı Thomas Breuer, " Nükleer endüstrinin tarihi, kazaların örtbas edildiği ve nükleer kazaların ciddi sonuçlarının saklandığı olaylarla dolu. Japon Hükümeti sonunda durumun ciddiyetini kabul etti. Ancak, bu hala en kötü senaryo değil. Nükleer endüstri tahrip olmuş nükleer tesisleri kontrol altına almaya çabaladıkça, daha fazla radyasyon açığa çıkacak. Şimdi hızlı çözümler bulunmalı, hamile kadınlar ve çocuklar Fukuşima ve Koriyama gibi yoğun nüfuslu bölgelerden tahliye edilmeli ve kazadan etkilenen insanların sağlığının korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır" dedi.

Radyasyon incelemeleri için bölgede bulunan Greenpeace ekibi son 3 haftadır kazanın 7 olarak derecelendirilmesi için çağrıda bulunuyordu.

Breuer sözlerine şöyle devam etti ”Dünyanın bu ölümcül ve tehlikeli teknolojiden vazgeçmesi için daha ne kadar uyarıya gerek olabilir, temiz ve güvenli yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı Enerji Devrimi’ni başlatmaya bizi teşvik etmek için daha ne yaşanabilir. Tüm dünyada hükümetler nükleer enerji planlarından vazgeçmeli, enerji verimliliğine ve temiz ve güvenli enerjilere yönelmelidir"





Sayfa Yükleniyor...