Adalet Bakanı Gül: Yeni anayasa için uzlaşma gerekli

Adalet Bakanı Gül, yeni anayasa için toplumun her kesiminden görüşler alınarak bir plan oluşturulduğunu söyledi ve "Anayasa uzlaşmayı gerektiren temel bir belge" dedi. Vize muafiyeti başlığına da değinen Bakan Gül, "Türkiye önemli hazırlıklar yaptı, AB, samimi olursa olumlu neticeler alabileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Gül: Yeni anayasa için uzlaşma gerekli

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(İnsan Hakları Eylem Planı) AK Parti'nin kurulduğu günden beri sürekli ve kesintisiz sürdürdüğü reform yolculuğunun bir adımı.

Anayasa uzlaşmayı gerektiren temel bir belge. 83 milyon desin ki benim burada bir tuzum var. Şu anayasayı gelin kabul edilen demiyoruz. Tüm siyasi partiler olarak önerilerinizi getirin. ayıbından kurtulsun. Darbecilerin değil milletin seçtiği siyasi partilerin yaptığı bir anayasa olsun.

Türkiye, darbecilerin yaptığı bir anayasa ile yönetilmeye mahkum mu? Siviller, siyasi partiler, anayasa yapmaktan aciz mi? Elbette değil. Türkiye buna layık, bunu önümüzdeki dönemde yapacağına inanıyorum.

İnsan Hakları Eylem Planı'nda en önemli başlık sizin için ne derseniz, ben hukuk güvenliği derim.

Uygulandıkça, İstiklal Caddesi'nde, Kızılay Meydanı'nda, Diyarbakır Sur'da, İzmir Konak'ta da bunun meyveleri vatandaşlarımız tarafından hissedilecek. 

İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var. Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak.

İnsan Hakları Eylem Planı sadece mahkemelere, hakim ve savcılara değil, her alanla ilgili kamuya verilen bir hatırlatma.

'Reform' dediğimiz bir iklimdir bir zihniyettir, bu konu da bu zihniyete sahip çıkma iradesidir.

(Siyasi partiler ve seçim mevzuatında değişiklik) Barajın da artık bir anlamının olmadığını düşünüyorum.

(Seçim mevzuatında değişiklik) Keşan'daki bir gencimizin bile oyunun ülke yönetimine daha etkin katılımıyla ilgili ne gerekiyorsa o adım atılacak.

"(Vize muafiyeti) Türkiye önemli hazırlıklar yapmıştır. AB, samimi şekilde sürece katkı sağlarsa olumlu neticeler alabileceğimizi düşünüyoruz.

İki yılın altındaki cezalarda tutuklama yasakları tamamen kaldırılabilir, hakime takdir verilebilir, bu konunun muhatabı Meclis."

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...