Astrolojide Basit Zaman

Zamanı standart ölçüm şeklimizi dünyanın Güneş etrafındaki hareketinden oluşan yıl, dünyanın dönüş hızı gibi kavramların birbirleri ile orantıları olarak görebiliriz.

Astrolojide Basit Zaman

Zamanı tanımlamak için pek çok yöntem kullanırız. Bölümümüzde zaten zaman ve ilgili çeşitli takvimler hakkında açıklamaları da bulabilirsiniz. Zamanı standart ölçüm şeklimizi dünyanın Güneş etrafındaki hareketinden oluşan yıl, dünyanın dönüş hızı gibi kavramların birbirleri ile orantıları olarak görebiliriz. Kullandığımız zaman tablolarını zamanın paritesi yani anın akış hızı olarak nitelendirebiliriz.

Buna batılılar, simple time derler: Basit zaman. Basit zaman, miladi takvimin, Güneş haritaları kullanılarak, dünyanın Güneş etrafındaki 365 gün 6 saatlik dönüşünü baz alan tablolarıdır.

Basit zaman bize güneşin ne zaman doğacağını, ne zaman en tepede olacağını ve ne zaman batacağını gösterir. 12 ayı miladi sistemde 30 ve 31 günlük dönemlere bölmüş olan bu zaman tabloları, pariteyi ve akış hızını ortalama bir algılama ve analiz etme fırsatı da sunar. Basit zaman tablolarında mevsimlerin başlama ve bitiş tarihlerini de görürüz. Bu tarihler bize topraktan ve hayvancılıktan hangi dönemlerde daha fazla verim alacağımızı gösterir.

Basit zaman, Güneş ve Ay’ın gökyüzünde belli tarihlerde bulunacağı dereceleri de ifade eder. Astroloji basit zamanı, aslında çok daha gelişmiş, daha ileri boyutta kullanılan niteliksel zaman diye nitelendirdiğimiz zamanın, geleneksel eğitimli bir insan tarafından bilinmeyen daha derin ve istatistikî bilgisini ortaya koyar.
http://www.astrologyanalyst.com

Sayfa Yükleniyor...