At etine tazminat davası

Adana’da kaldıkları yurtta yemeklerde at ve eşek eti kullanıldığının tespit edilmesi üzerine 7 öğrenci, YURTKUR Genel Müdürlüğü, yemek ihalesini alan firma ve kasap aleyhine tazminat davası açtı.

Çukurova Üniversitesi bünyesinde çeşitli fakültelerde eğitim gören, Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler Serkan Zor, Müjdat Akçelik, Dilay Şanlı, Erhan Hasköy, Emirhan Konuk, Neşet Can ve Yusuf Akça, geçen yılın aralık ayında yapılan denetimler sırasında yedikleri yemekte at eti kullanıldığının belirlenmesi üzerine, YURTKUR Genel Müdürlüğü, yemek ihalesini alan İlhan Müteahhitlik İnşaat Turizm Elektrik Temizlik Hizmetleri Gıda Tekstil Nakliyat Petrol Ürün ve Yemekçilik Şirketi ile Güven Et Pazarı aleyhine dava açma girişiminde bulundu.

Avukatları Sevil Aracı ve Tugay Bek aracılığıyla Adana Tüketici Mahkemesi’ne 7 bin 500'er TL'lik manevi tazminat davası başvurusunda bulunan öğrencilerden Müjdat Akçelik, at eti olayının gündeme gelmesi üzerine eylem yaptıklarını anımsattı.

Akçelik, ''Sorumlulardan hesap sorulması gerektiği düşüncesiyle tüketici mahkemesine dava açmaya karar verdik. Yurtta denetimlerin artırılması ve bu tür olayların yaşanmaması amacıyla topladığımız 757 imzalı dilekçeyi Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve YURTKUR Genel Müdürlüğü’ne gönderdik'' dedi.

Serkan Zor da, “Olay ortaya çıkmadan önce birçok arkadaşımız mide rahatsızlığı çekti. Bunun derslerden kaynaklanan stresten oluştuğunu sanıyorduk. Böyle bir durumla karşılaşınca da şok olduk'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...