Bahçeli'den 'MHP'li bakan' açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a FETÖ'yle mücadele konusunda çağrı yaptı. Bahçeli, grup toplantısı sonrası, koalisyon ortaklığı sorusuna da yanıt verdi.

Bahçeli'den 'MHP'li bakan' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

"Milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak isteyen odaklar tüm imkanlarını kullanmaktadırlar. Tuzaklar kurulmakta, kara kampanyalar tertip edilmektedir. Türk milleti bunların bilincindedir..." diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle ’nin sorun ve sıkıntılarını iyi okuyup, anlayıp, anlatıp nihayetinde de tümden ortadan kaldırmak durumundayız.

Çok sayıda hain sıraya girmiş haldedir ve biz bu hain lobisini biliyoruz; arkalarındaki karanlık yüzü görüyoruz... Bitkin, bezgin, iç bunalıma hapsolmuş bir Türkiye bekleniyor.

"TÜRKİYE'NİN 5 GÜNDEMİ VAR"

Bugünkü ortam ve süreçte, Türkiye’nin önünde 5 gündem vardır.

Birinci ve öncelikli olarak, terörle mücaledenin çok kararlı şekilde icrasıdır.

İkinci gündem, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine istikrarlı geçebilmek için uyum yasalarının çıkarılmasıdır.

Üçüncü ve ilk iki gündemle eş zamanlı olarak, gecikmiş, ihmale uğramış vatandaşlarımızın umutla beklediği sosyal ve ekonomik iyileştirmeleri hayata geçirmek.

Dördüncü gündem, dış politikadan kaynaklanan zincirleme açmaz ve kör düğümlerdir. AB ile kopma an meselesidir... Ülkemizin siyasi denetim sürecine daihil edilmesi skandal niteliktedir... Türkiye’ye parmak sallamak hiç kimsenin harcı olamaz. Demokrasi alanında dibi boylayan Avrupa, önce kendi derdine bakmalıdır.

Bir diğer gündem maddesi ise, adalet ve ahlaki alanda yapılması gereken kalıcı ve kapsayıcı düzenlemelerdir..."

FETÖ'YLE MÜCADELE

FETÖ'yle mücadelede bazı rakamlar paylaşan Bahçeli, şöyle devam etti:

"FETÖ'ye karşı devlet milletiyle el ele vermiştir. Bir kez daha hükümete seleniyorum. FETÖ'nün ucu nereye kadar gidiyorsa oraya kadar gidilmesi ve kökü kazılmalıdır. Bu bir milli beka meselesidir. Mücadeleden ödün verilmemeli, bu yapılıyorken adalete de yüz çevrilmemelidir. Kim suçlu, kim suçsuz iyi ve net olarak ayırt edilmelidir. Vebal hepimizin omuzlarındadır.

Ancak FETÖ'yle mücadelede, ağaca bakarken ormanın gözden kaçtığına dair kanaat ve yorumlar artmaktadır. Henüz tabandan tavana çıkılamamıştır. FETÖY'le bağlantısı olan makam sahibi, imtiyazlı kişilere dokunulmamıştır...

Memur var da siyasetçi ve bürokrat yok mudur? Cebinde 1 dolar taşıyan, bankada milyon dolarları barındıran çürümüşler nerededirler. Sıradan insana güç yetiyor, hukuk devreye giriyorsa; varsa siyasetin tepesindeki isimlere karşı hareketsizlik nedendir. Bunun sırrı nedir, neye yorumlamalıdır? Telefonuna ByLock indirmiş, Pensilvanya ile ilişkiye girmişlerin yakasından ne zaman tutulacak? Hukukun karşısında herkes eşittir. FETÖ'yle mücadelede dümen kırılmakta, mücadele suslanmakta, sabote edilmektedir. Bizim kanaatimiz budur.

Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a çağrımdır! FETÖ'nün son ferdi yakalanana kadar, işi geciktirmek, hafife almak; arakadaşımızdı, vefaydı demek haramdır. Bunlara karşı mücadele ise sonuna kadar helaldir... Kutlu mıntıka temizliğiyle milletimizi geleceğe taşımak boynumuzun borcudur..."

16 NİSAN REFERANDUMU

YSK'nın halk oylamasının kesin sonucunu 27 Nisan'da açıkladığını belirterek, rakamları okuyan Bahçeli, sözü CHP'ye getirdi:

"CHP freni patlamış kamyon gibidir... Halkın iradesine yönelik bir kumpas girişimi olduğunu söyleyecek kadar yüzsüzleşmiştir. CHP havanda su döğmekte, kışkırttığı cepheleşmeden ne kazanırım havasındadır. CHP'nin uyanması, girdiği komadan çıkması ve hayat belirtileri vermesi içten arzumdur. CHP ve ortağı HDP ne yaparsa yapsın, yeni hükümet sistemi gelmiş ve rota değişmiştir. Yazıklar olsun ki Atatürk'ün kurduğu parti, can kulağı ile cezaevindeki kişiyi dinlemektedir..."

Bahçeli'nin sözlerinden öne çıkan diğer bölümler şöyle:

- MHP'li kardeşlerimizin hangi oranda evet hangi oranda hayır dediğini ispatlamayan ve bunu kamuoyu ile paylaşmayan alçak ve şerefsizidir. MHP 16 Nisan'da evet demiş, sözünü yerine getirmiştir.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti üyeliği gündeme gelmiştir. Bu Başbakan'ın ve AKP'nin bileceği iştir. Yeni sistemle birlilkte Cumhurbaşkanı'nın parti ile bağı kurulabilecektir. Fiili durumun, hukuki bünyeye kavuşması sağlanmış olacaktır. 21 Mayıs'taki olağanüstü kongre de kendi iç meseleleridir, bize hayırlı olsun demek düşer.

KOALİSYON ORTAKLIĞI SORUSUNA YANIT

Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olası bir koalisyonda MHP'nin bazı kriterleri olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "MHP'nin şu kadar bakanlık almak suretiyle koalisyon ortağı olacağı" şeklindeki görüşlerin tamamen yanlış bir kanaat olduğunu söyledi. Bahçeli, bunun, MHP'yi başka bir zeminde tartışmaya açmak olduğunu ifade etti.

Şu an için 65'inci Hükümet'in görevinin başında olduğunu anımsatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hükümet, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hükümetidir. Dolayısıyla hükümetteki herhangi bir değişiklik kanaati AKP'lilere aittir. Bugün ayrıca anayasa değişikliği sonrası, Sayın Cumhurbaşkanı partisine tekrar dönmektedir ve 21 Mayıs'ta da büyük kurultaylarını, olağanüstü olarak toplayacaklardır. Bu onların işidir, kamuoyu olarak bütün siyasi partilerin, gelişmeleri saygıyla takip etmesi anlamına gelir. O sebepten dolayı, 'hükümette görev alacağız, bunun için kriterlerimiz şunlardır' böyle şeylerin aslı yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi 48 yıllık tüzel kişiliğe sahip, 250 yıllık bir fikri temel üzerine oturmuş güçlü bir partidir. Rakamsal olarak bugün 35'te olmuş olabiliriz ama özgül ağırlığımız çok çok üstündedir, onu da herkesin anlaması lazımdır. Gün gelir milliyetçi harekete de tek başına iktidar nasip olur inşallah."

Bir başka gazetecinin, "AK Parti'den teklif gelirse kesinlikle kabul etmeyeceğiniz anlamını mı çıkartalım?" sorusuna Bahçeli, "Çok isabetli, doğru söylüyorsunuz" karşılığını verdi. Bahçeli, "Yani herhangi bir bakan vermeyeceksiniz..." denilmesi üzerine, "Öyle şey olur mu efendim? MHP nasıl bir partidir, başkalarının eksiğini, gediğini tamamlamak için yama kurmaya hazır bir parti midir?" ifadesini kullandı. "Bugüne kadar böyle bir teklif geldi mi?" sorusuna Bahçeli, "gelmedi" yanıtını verdi.

Yeni hükümet kurulması durumunda, MHP'nin bir koalisyon protokolüyle hükümette yer alıp almayacağı sorusu üzerine Devlet Bahçeli, "Buna ihtiyaç yoktur. 66'ncı hükümet de kurmuş olsalar, 316 milletvekiliyle Meclis'te güvenoyu alabilecek yeter güçte olan bir iktidarı oluşturmuş olurlar" diye konuştu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti olması halinde MHP'nin bu konuya nasıl bakacağı yönündeki soru üzerine, "Kim davet ederse etsin söylediklerim geçerli" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlık için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Ya aday ol, ya çekil" dediğinin ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin de tartışabilineceğini belirttiğinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "MHP üzerine ne ekilirse o biçilir. Cumhuriyet Halk Partisi de 10-15 belediye başkanlığıyla, salonlarıyla, taşıma elemanlarıyla MHP'yi bir sunni bölünmeye doğru tahrik ve teşvik edendir. Allah sonlarını hayır etsin" değerlendirmesini yaptı.

"2019'da Devlet Bahçeli de aday olabilir mi?" sorusuna Bahçeli, "Siz çok ileri görüşlüsünüz" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyaretine MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın da katıldığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, bunun gazetelerde koalisyonla ilişkilendirildiğine dikkati çekti.

Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı yurt dışına giderken partilerden, katılma arzusu taşıdığı milletvekillerini belirtmektedir. Bir veya iki...Bizim diğer akdadaşlarımız da Afganistan'a, Pakistan'a ve Rusya'ya giderken de öyle oldu. Şimdi Hindistan'a giderken öyle olacak. Önümüzdeki hafta içerisinde de Çin'e giderken de öyle olacak. Biz de MHP olarak milletvekillerinin bu tür seyahatlere katılmalarına müsaade ediyoruz. Arkadaşlarımız da katılıyorlar."

Sayfa Yükleniyor...