Bakan Arslan'dan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki çalışmalar ve bu nedenle İstanbul'da yaşanan  trafik yoğunluğuyla ilgili konuştu.

Bakan Arslan'dan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, katıldığı bir iftar programında konuştu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki çalışmalar nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığının anımsatıldığı Arslan, vatandaşların başka güzergahları tercih etmeleri ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları doğrultusunda yaptıkları uyarıları hatırlattı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açıldığını ve 80 bin ila 100 bin araçlık trafiğin oraya kaydığını ancak 15 Temmuz Şehitler ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinden bu miktarlarda eksilen trafik olmadığını kaydeden Arslan, bu durumun köprüler rahatlayınca daha fazla kişinin araçlarıyla trafiğe çıkmaya başlamasından kaynaklandığını dile getirdi.

Arslan, "Yine Avrasya Tüneli'ni açtık, şimdi yaklaşık 60 bin araç geçiyor. Geçen haftalarda 45 bin civarındaydı. Bu araçların bir kısmı diğer yerlerden kayıyor bir kısmı insanlar araçlarıyla daha fazla çıkmaya başlıyorlar. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki sıkışıklıktan kaynaklı yaklaşık 180 bin ila 200 bin araç geçerken, 50 bin civarında azalma oldu. Bu hemen diğer yollara kaymıyor, bir kısmında insanlar toplu taşımayı tercih ettiler. Amaç oydu." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün güçlendirilmesi ve taşıyıcı sistemlerin yenilenmesiyle ilgili çalışmalara değinen Arslan, 1991'den bugüne kadar asfalt yenilemesi, derzlerde sızdırmazlıklar ve çatlakların onarılmasına ilişkin çalışmaların 26 yıl sonra başlatıldığını ifade etti.

Söz konusu çalışmaların belli bir süresinin olduğuna işaret eden Arslan, şöyle konuştu:

"En az sıkıntıyı yaşatacağımız tarihi belirleyerek, 12 Haziran-31 Ağustos arası bu çalışmayı yapıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda artık 2,5 ay kapatmayacağız. 40 santimlik asfaltı kazıyoruz, 25 milimetrelik mastik asfalt yapacağız, onun üzerine ikinci bir 25 milimetrelik taş mastik asfalt yapacağız. Alttaki sızdırmazlık, çatlak onarımlarını tamamen bitirdikten sonra. Bundan sonraki asfalt onarım ihtiyacı hasıl olduğunda üsteki 25 milimetrelik taş mastik asfaltı kaldıracağız ve hemen yerine yeni asfaltı dökeceğiz. Bu da 24 saat sürecek. Dolayısıyla 6 şerit olduğunu düşünürseniz, her iki şeritte bir gün çalışırsak, biz 3 günde bütün bu çalışmayı bitirmiş olacağız. O zaman da en rahat zaman neyse o zaman yaparız çünkü 3 günlük rahat zamanı bulmak kolay, 2,5 aylık rahat zamanı bulma şansımız yok."

Kaza kara noktalarını, riskli bölgeleri, sürücülerin çok hata yaptığı alanları belirleyip İçişleri Bakanlığı ile paylaştıklarını bildiren Arslan, bayram süresince çok zaruri olanlar dışında, ilave trafik oluşturmamak adına yol çalışması yapmayacaklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...