Bakan Bozdağ: Kimse hakimliğe soyunmasın

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ son dönemde yargıda verilen kararlar üzerinden hakim ve savcılara yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Bozdağ, "Kimse kendini hakim ve savcıların yerine koymasın. Herkesi yargı mensuplarına karşı temiz bir dil kullanmaya davet ediyorum" dedi.

Bakan Bozdağ: Kimse hakimliğe soyunmasın

Son dakika haberi! 

Adalet Bakanı "Adli Sicil Bilgi Sistemi Tanıtım Töreni"nde konuştu. Savcı ve hakimlere karşı yöneltilen eleştiriler Bekir Bozdağ'ın gündemindeydi. 

Bakan Bozdağ, 'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu söyledi.

Her türlü eylem ve işlemin yargı denetimine açık olmasının önemini vurgulayan Bozdağ, Türkiye'deki denetim mekanizmalarının sağlıklı işlediğinin altını çizdi.

Vatandaşların hak arama yollarının artırıldığını dile getiren Bozdağ, bu yolları vatandaşların anayasa ve yasalara uygun şekilde kullandığını aktardı.

"Eğer Türkiye'nin yönetimine talip olanlar, Türkiye'de siyaset yapanlar veya bir kamu gücünü kullananlar, birtakım görevlerde bulunanlar, hakim ve savcılarımızın yaptığı bu büyük görevler nedeniyle kendilerine teşekkür etme yerine, hakimliğe, savcılığa soyunurlarsa o zaman o ülkede hukuk devletinden de bahsedilemez." diyen Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Kimse savcılığa soyunmasın, kimse hakimliğe soyunmasın. Hukuk devletinde ana muhalefet partisi veya grubu olan siyasi partiler, meşru siyaset yapanlar kendilerini mahkeme yerine koyabilirler mi? Böyle bir üslupla konuşabilirler mi? Konuşamazlar''

Bakan Bozdağ: Kimse hakimliğe soyunmasın - 1

''KARARI DEĞİL KARARI VERENİ ELEŞTİRİYORUZ''

Kararları eleştirmenin ayrı, kararları verenlere hakaret etmenin, saygısızlık etmenin ayrı şey olduğunu vurgulayan Bozdağ, kararların eleştirilmez kutsal metinler olmadığını söyledi.

Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Elbette ki her mahkeme kararı eleştirilebilir, bu demokratik bir haktır. Hukuk devletinin de teminatı altındadır ama biz ne yapıyoruz, kararı eleştirmek yerine kararı vereni eleştiriyoruz. Eleştirsek o da iyi hakaret ediyoruz, iftira ediyoruz. Böyle bir şey olur mu?

Ben bir yandan hukuk devletine inanıyorum diyorsun, öte yandan da hukuk devletinin gereği olan bir usul uygulandığında da o gerekliliği yapanlara karşı hukuk devletinin ortaya koyduğu standartların dışına çıkıp ifadeler kullanılıyor. 'Gelince biz işte hakimleri, savcıları şöyle müdahale edeceğiz, böyle ödüllendireceğiz' diye de konuşuyor''

Sayfa Yükleniyor...