Bar, pavyon ve Meclis'in ortak noktası!

AK Parti'nin, Meclis'in 23 Temmuz'a kadar çalışması önerisi kabul edildi. '30 Eylül' önerisi reddedilen CHP'den, uzun çalışma saatleriyle ilgili bar-pavyon benzetmesi geldi.

Bar, pavyon ve Meclis'in ortak noktası!

Meclis, 23 Temmuz Cuma gününe kadar çalışarak, gündemindeki 8 tasarıyı yasalaştıracak.

AK Parti Grub'nunu, Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamaması üzerine, TBMM Genel Kurulu'nun 2 haftalık çalışma takvimini içeren grup önerisini kabul edildi.

Meclis'in tatil yapmayarak, 30 Eylül'e kadar çalışması içeren grup önerisi kabul edilmeyen CHP'den ise, görüşmeler esnasında eleştiri geldi.

Grup Başkanvekili Kemal Anadol, iktidar partisi grubunun yeni bir çalışma takvimi önereceğini, takvimin bazı yasaların bitimine kadar çalışmayı öngördüğünü belirterek, bunun ''Recep Tayyip Erdoğan'ın yasama organına tahakkümünün belgesi'' olduğunu öne sürdü.

Anadol, ''Bizi marabası olarak gördüğünün belgesidir. Elma şekeri verir gibi 'sabaha kadar çalışın sizi tatile göndereceğim' diyor'' şeklinde konuştu.

''BARLAR, PAVYONLAR VE TBMM"
Anadol, Trafik Kanununun bile aralıksız 5 saatten fazla, molalı ise 8 saatten fazla araç kullanımını yasakladığına işaret etti.

Saat 13.00'de başlayan Meclisin, sabah saat 04.00'e kadar çalışmaya devam ettiğini dile getiren Anadol, ''kuliste uyuklayan iktidar milletvekillerinin, nereye oy vereceklerini bilmeden, elleri havaya kalkmış şekilde, gözlerini ovuşturarak, içeride oy kullandığını'' söyledi. Anadol, cumhuriyet ve demokrasi tarihinde böyle bir çalışma usulünün görülmediğini, bunun; parlamentoya, halka, demokrasiye saygısızlık olduğunu belirtti.

Anadol, ''Saat 03.00'te, 04.00'te iki kurum çalışıyor; biri TBMM, diğeri bar ve pavyonlar. Biz milletvekiliyiz, Recep Tayyip Erdoğan'ın marabası, pavyon fedaisi, gece kuşu değiliz. Sayın Başbakan ortadan kayboldu, yurt içinde mi, yurt dışında mı, mavi yolculukta mı, inzivaya mı çekildi, bilen yok. Ondan sonra da 'bitinceye kadar çalışacaksınız...' Sen demokratik bir ülkenin Başbakanı mısın yoksa piramitlerde işçi çalıştıran firavun musun?'' diye konuştu.

İKİ ÖNERİ KABUL EDİLMEDİ
Öte yandan, TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, fındık tarımı ve piyasasındaki sorunların belirlenmesine ilişkin önergenin bugün ele alınmasına yönelik grup önerisi kabul edilmedi.

Ayrıca, BDP Grubu'nun, siyasi partiler ve seçim sistemindeki sorunların belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergenin bugün görüşülmesini önerisi de kabul görmedi.




AK Parti'nin Önerinin kabul edilmesiyle, Akkuyu'da nükleer güç santrali kurulması ve işletilmesine ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Kuruluş Yasası ve Sözleşmesinde Değişiklik Yapan Antalya Tam Yetkili Temsilciler Konferansı Sonuç Belgelerinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, ITU 2003 Dünya Radyo Komünikasyon Konferansı Sonuç Belgelerinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Irak'a Komşu Devletler Hükümetleri ile Irak Cumhuriyeti Hükümeti arasında Terörizm, Sınırlardan Yasadışı Sızmalar ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Konularında Güvenlik İşbirliğine İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair kanun Tasarısı gündemin ön sıralarına alındı.

Mali Kural Kanunu Tasarısı, İşkenceye ve Diğer Zalimane, Gayriinsani veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesine Ek İhtiyari Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, kamuoyunda ''taş atan çocuklar tasarısı'' olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yargılanan çocuklara ilişkin tasarı ile ağırlıklı olarak Gelir Vergisi Kanunu başta olmak üzere çeşitli kanunlarda değişiklik öngören ''torba tasarı'' da öncelikle görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, bugün 8 üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısının, yarın uluslararası anlaşmalarının onaylanması konusundaki tasarıların, 15 Temmuz Perşembe günü Mali Kural Tasarısının, 16 Temmuz Cuma günü işkenceye ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısının bitimine kadar çalışacak.

Genel Kurul, 20 Temmuz Salı günü, TMK kapsamında yargılanan çocuklara ilişkin tasarıyı yasalaştıracak.

Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören ''torba tasarı'' temel kanun olarak üç bölüm halinde görüşülecek. 21-22-23 Temmuz günlerinde, her gün bir bölüm bitinceye kadar çalışılacak.

Sayfa Yükleniyor...