Barbie'nin adı lekelendi

Greenpeace: Dünyanın en meşhur oyuncağı Barbie’nin ambalajı, nesli tehlikede kaplanların barınağı yağmur ormanlarının yok edilmesiyle üretiliyor.

Barbie'nin adı lekelendi

Barbie, Greenpeace Uluslararası araştırmasına göre yağmur ormanı tahribatında rol oynuyor. Barbie marka oyuncak bebeğin ambalajı, Sumatra kaplanı gibi nesli tehlikede olan hayvanlara ev sahipliği yapan Endonezya yağmur ormanlarından elde edilen ağaçlar kullanılarak üretiliyor. Endonezya ormanlarının yok olmasını engellemek için dünya genelinde bir Greenpeace kampanyası başladı.

Greenpeace araştırmacıları yaptıkları testlerle Barbie ambalajının Endonezya yağmur ormanlarından geldiğini tespit etti.

Aynı zamanda ülke içindeki araştırmalar ve harita verileri kullanılarak, Barbie’nin üreticisi olan Mattel ve Disney gibi diğer oyuncak firmalarının da sertifikaları incelendi.

Asia Pulp and Paper (APP) tarafından üretilen ambalajların kullanıldığı belirlendi. APP’nin çok kez Endonezya yağmur ormanlarını kullanarak ambalaj  ürettiği ortaya çıkarıldı.

Greenpeace Endonezya ormanlarını koruma kampanyacısı Bustar Maitar şunları söyledi:
“Barbie yağmur ormanlarını mahvediyor ve nesli tehlikede olan kaplan gibi hayvanları yok olma tehlikesiyle baş başa bırakıyor.

Barbie'nin adı lekelendi - 1

Bunun sebebi de Barbie ambalajlarının Sumatra kaplanının evi olan Endonezya yağmur ormanlarından gelmesidir. Barbie üreticisi Mattel dünyanın en ünlü oyuncağını üretmek uğruna yağmur ormanı tahribatına son vermelidir. Mattel, kullan-at ambalaj üretimi için Endonezya’daki yağmur ormanlarını tahrip ettiği birçok kez ortaya konan yıkımcı APP’den ambalaj almayı derhal durdurmalıdır”.

APP, Endonezya’daki ormanlar için kötü haberlerin simgesi. Mattel ve Disney gibi oyuncak şirketleri temiz, düşük karbonlu gelişimi destekleme yükümlülüğüne sahiptir. Bu şirketlerin derhal APP’den alışveriş yapmayı kesip Endonezya’daki duyarlı üreticileri desteklemeleri gerekiyor.


Endonezya, dünyada ormanları en hızlı tahrip eden ülkelerden biri. Endonezya devletinin tahminlerine göre, her yıl bir milyon hektarın üzerinde yağmur ormanı yok ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...