Baykuş için kurtarma operasyonu

Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ilk hastası geldi.

Baykuş için kurtarma operasyonu

Manyas Kuş Gölü’nde kuş araştırma çalışmalarında bulunan Doğa Araştırmaları Derneği Tür İzleme ve Envanter Sorumlusu Süleyman Ekşioğlu’na ulaştırılan kanadı kırık bir peçeli baykuş merkezin ilk hastası oldu.

Süleyman Ekşioğlu’nun Karacabey’e ulaştırdığı yaralı baykuş merkez proje koordinatörü Önder Cırık tarafından Karacabey otogarından alınarak Boğazköy mevkiinde kurulan Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi.

İlk incelemesi merkez yaban hayat veteriner hekimi Ahmet Emre Kütükçü tarafından yapılan baykuşun muhtemelen vurulma sonucu kanadının kırıldığı, kanadında açık kırık bulunduğu ve yaranın kuruduğu tespit edildi. Yaralanmanın üzerinden oldukça zaman geçtiğinden dolayı yaralı baykuşun oldukça zayıf, bitkin ve güçten düşmüş olduğu görüldü. Gerekli tedaviler merkez hekimi Ahmet Emre Kütükçü tarafından yapıldıktan sonra baykuş sıvı gıdayla beslendi ve kuş bakım ünitesinde müşahede altına alındı.

Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, KuzeyDoğa Derneği, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Şirketi Çevresel Yatırım Programı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve İkinci Şans Derneği arasında 6 Aralık 2010 tarihinde imzalanan protokolle kurulmuş olup, ülkemizde yaralı, hasta ve yavru yaban hayvanlarının tedavi, rehabilitasyon ve bakımlarının yapılması amacıyla Bursa ili Karacabey İlçesi Boğazköy Mevkiinde faaliyete geçirilmiştir.


Sayfa Yükleniyor...