Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasında müebbet istemi

Ege Üniversitesi'nde Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin davada, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında müebbet ile 69 yıla kadar hapis cezası istendi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasında müebbet istemi

Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasıyla ilgili 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Nurullah S, taraf avukatları ve Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu hazır bulundu.

SEGBİS'le kayıt altına alınan duruşmada basın mensupları ve izleyiciler salona alınmadı.

İddia makamı, Nurullah S'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ile örgüt adına suç işlemek" suçlarından 69 yıla kadar hapisle cezalandırması ve tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Tutuksuz yargılanan İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında, "kasten yaralama ve neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama" suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası talep eden iddia makamı, 32 sanığın ise "Birden fazla kişiyi yaralama ve yaralamaya teşebbüs" suçlamalarından beraatine karar verilmesini istedi.

Terör örgütü PKK'nın İstanbul Anadolu Yakası sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan ve bu davada tutuksuz yargılanan Cihat B. tanık beyanları, olay anında Nurullah S'nin yanında bulunması, Çakıroğlu'nun ölümünde "İştirak ve yardım" eden konumunda olup olmadığının değerlendirilmesi açısından hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edildi.

İddia makamı, EÜ'de terör örgütünün propaganda faaliyetlerinde kast, kusur ya da ihmali bulunanlar hakkında cumhuriyet başsavcılığı ve üniversite yönetimine ihbarda bulunulması, ayrıca sanıklar Nurullah S, Cihat B, Sezgin Y, Mevlan D, Botan T, Cenk Barış K, Ceren D, Ersen Y, Hakan A, Selahattin S, Tarık P, Yunus T, Beyza C, Mahsum Ç. ve Abdullah Y. hakkında üniversite kampüsünde PKK/KCK yapılanmasındaki rolleri ve eylemleri nedeniyle örgüt üyeliği ile örgüt propagandası suçlamalarından suç duyurusunda bulunulması yönünde mütalaada bulundu.

Tutuklu sanık Nurullah S'nin tahliye talebinin reddine karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamaları için duruşmayı 11 Temmuz'a erteledi.

Davayı izlemek için gelen ancak içeri alınmayan bir grup İzmir Adliyesi önünde, duruşma boyunca slogan attı.

Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu duruşma sonrası yaptığı açıklamada, bütün suçun tek kişiye atılmasından yana olmadıklarını, savcının verdiği mütalaadan memnun olduğunu belirterek, "Suçlular en büyük cezaları çekecek. Fırat da görevini tamamlamış bir halde huzur içinde yatacaktır inşallah" dedi.

Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede sanık Nurullah S. hakkında "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezası talep etmişti.

Sayfa Yükleniyor...