CHP'de Cumhurbaşkanı adayı belli oldu
23.03.2025 03:05
Son Güncelleme: 23.03.2025 22:08

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) tek adayın Ekrem İmamoğlu olduğu Cumhurbaşkanı adaylığı ön seçimi bugün yapıldı. CHP üyesi olmayanlar "Dayanışma Sandığı"nda oy kullandı. CHP lideri Özel, şu ana kadar yapılan sayımda 14 milyon 850 binin üzerinde oy kullanıldığını açıkladı.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı bugün kullanılacak oylarla belli olacak.
81 il, 973 ilçede 5 bin 960'ı üye ve 5 bin 960'ı "Dayanışma Sandığı" olmak üzere toplam 11 bin 920 sandık kuruldu. Oy kullanma işlemi saat 08.00'de başladı.
OY VERME İŞLEMİ SAAT 19.00'A UZATILDI
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, saat 17.00'de sona ereceği duyurulan oy verme işleminin yoğun katılım nedeniyle saat 19.00'a kadar uzatıldığını açıkladı.
Saat 19.00 itibarıyla oy verme sona erdi. Sandıkların kapanmasının ardından parti görevlileri oy sayımına başladı.
CHP lideri Özel, şu ana kadar yapılan sayımda 14 milyon 850 binin üzerinde oy kullanıldığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ön seçimi için Saraçhane'de kurulan çadırda oy verdi.
CHP'nin ön seçimi için oy kullanmaya gelenler iki farklı sandıkla karşılaşacak. Parti üyesi olmayanlar da "Dayanışma Sandığı"nda oy kullanabilecek.
81 ilde sandıklar CHP il ve ilçe başkanlıklarına, belediye kültür evlerine, spor salonlarına kuruldu.

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ise Beylikdüzü'ndeki adresine giderek oyunu kullandı.

Parti üyeleri T.C. kimlik numaraları ile cep telefonu numarasıyla,
üye olmayanlar ise bulunduğu şehir ve ilçeyi seçerek nerede oy kullanabileceğini görebilecek.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda İmamoğlu için oy kullandı.
İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bütün partili yol arkadaşlarımı, eksiksiz sandığa davet ediyorum. Ayrıca Türkiye'nin her yerinde parti üyelerimizin sandıklarının yanı sıra tüm vatandaşlarımız için de sandık kurulacaktır. Tüm vatandaşlarımızı, bu büyük coşkunun bir parçası olmaya davet ediyorum." dedi.




