Ramazan imsakiyesi banner
İFTARA KALAN SÜRE

CHP'de ön seçim yarın: İmamoğlu'ndan yeni mesaj

22.03.2025 15:47

Son Güncelleme: 22.03.2025 15:47

CHP'de ön seçim yarın: İmamoğlu'ndan yeni mesaj
Anadolu Ajansı

CHP'de tek adayın Ekrem İmamoğlu olduğu Cumhurbaşkanlığı adaylığı ön seçimi yarın. CHP üyesi olmayanlar da "Dayanışma Sandığı"nda oy kullanabilecek.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı seçimi için hazırlıklar tamamlandı. Ülke genelinde kurulan 5 bin 600 sandıkta oy kullanılacak.

İlk etapta yalnızca parti üyesi olanların seçimde oy vermesi kararlaştırılmıştı. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart sabahı gözaltına alınmasının ardından karar değişti. Artık CHP üyesi olmayanlar da "Dayanışma Sandığı"nda oy kullanabilecek.

SANDIKLAR KURULDU

81 ilde sandıklar CHP il ve ilçe başkanlıklarına, belediye kültür evlerine, spor salonlarına kuruldu.

Nerede oy kullanılacağına ise "onsecim.chp.org.tr" adresinden erişiliyor.

Parti üyeleri TC kimlik numaraları ile cep telefonu numarasıyla, üye olmayanlar ise bulunduğu şehir ve ilçeyi seçerek nerede oy kullanabileceğini görebilecek.

İMAMOĞLU'NDAN MESAJ

Seçimin tek adayı, gözaltındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da bir mesaj geldi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bütün partili yol arkadaşlarımı, eksiksiz sandığa davet ediyorum. Ayrıca Türkiye'nin her yerinde parti üyelerimizin sandıklarının yanı sıra tüm vatandaşlarımız için de sandık kurulacaktır. Tüm vatandaşlarımızı, bu büyük coşkunun bir parçası olmaya davet ediyorum." dedi.
İlişkili Haberler
CHP ön seçim sandık yerleri sorgula: 23 Mart CHP ön seçim nerede ve nasıl oy kullanacağım? İstanbul, İzmir, Ankara oy kullanma yerleri ve saatleri
CHP ön seçim sandık yerleri sorgula: 23 Mart CHP ön seçim nerede ve nasıl oy kullanacağım? İstanbul, İzmir, Ankara oy kullanma yerleri ve saatleri
Haberi Görüntüle
Sosyal Medya'da Takip Et