İstifa kararı alan CHP'li Şafak Pavey'in milletvekilliği düştü

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in, "milletvekilliğinden istifa" talebi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İstifa kararı alan CHP'li Şafak Pavey'in milletvekilliği düştü

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in, TBMM Başkanlığına sunduğu, "milletvekilliği görevinden istifa" talebi, TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi. Böylece Pavey'in milletvekilliği düştü.

Genel Kurulda, Pavey'in istifa yazısı okundu.

Yazının okunmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Pavey gibi değerli bir milletvekilinin önemli sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, etik bir davranışla istifa etme talebini Meclis Başkanlığı'na sunduğunu söyledi.

Gök, "İstifa yazısında, sağlık nedeniyle milletvekilliği yapamayacağını belirtiyor. Şafak hanımın bu tavrı her türlü övgüye değer. Önemli bir tedavi görecek ve bu tedavi de uzun sürecek. Bizi üzen bir istifadır, tek taraflı bir irade beyanıdır. Bu istifayı büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz" dedi.

Şafak Pavey 15 Eylül'de, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, milletvekilliğinden istifa etme kararı aldığını bildirmişti.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Şafak Pavey'e bundan sonraki yaşamında başarılar ve sağlıklı günler diledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise daha önce bakanlık veya başbakanlık yaptığı için Meclis'e gelmeyen ve bu devamsızlıkları görmezden gelinen milletvekillerinin olduğunu iddia ettiği Meclis'te sergilenen böyle bir tavrı anlamlı ve önemli bulduğunu söyleyerek, kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar ve acil şifalar dileğinde bulundu.

Daha sonra milletvekillerinin oyuna sunulan Şafak Pavey'in istifası Genel Kurul'da kabul edildi. Böylece Pavey'in milletvekilliği düştü.

Milletvekilliğinden istifa, TBMM İçtüzüğü'nün, "üyelikten istifa, hükümlülük ve kısıtlanma" başlıklı 136. maddesinde düzenleniyor.

Buna göre, TBMM üyeliğinden istifa eden milletvekilinin istifa yazısının gerçekliği Başkanlık Divanınca 7 gün içinde incelenip tespit edildikten sonra üyeliğinin düşmesine Genel Kurulca oylanarak karar veriliyor.

Böylece Meclis'teki son sandalye dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: 316
CHP: 131
HDP: 54 
MHP: 36 
Bağımsız milletvekili:
Milletvekilliği sona erenler: 7
TOPLAM: 550

Sayfa Yükleniyor...