CHP'nin para sayma davası ertelendi
19.11.2025 14:22
Son Güncelleme: 19.11.2025 15:14

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin görülen dava 15 Nisan 2026'ya ertelendi.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmaya konu olanın ikinci duruşması görüldü.
Duruşmada savunma yapan sanık Seval Adalı, 2019'da Şişli Belediyesi Meclis Üyesi olduğunu aynı zamanda avukatlık yaptığını, o dönem CHP'nin "Bir Tuğla da Sen Koy" isimli bağış kampanyasına bağışta bulunduğunu söyledi.
ELDEN BAĞIŞ
Hatırladığı kadarıyla 30-40 bin lira civarında bağış yaptığını, siyasi partide faaliyet göstermesi nedeniyle buradaki konumu ve itibarının önemli olduğunu, bu nedenle bağışın parti içinde görünür olmasını sağladığı için önemsediğini ve elden yapmayı tercih ettiğini öne süren Adalı, il başkanlığından bağışa ilişkin makbuzların daha sonra düzenleneceği söylendiği için ısrarcı olmadığını iddia etti.
Sanık Adalı, makbuz almamasında suç kastıyla hareket etmediğini belirterek beraatini istedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, Anayasa Mahkemesi Başkanlığına bilgi istemli yazı yazılarak CHP'nin 2019 yılına ilişkin mali denetimi yönünden yapılan incelemenin akıbetinin sorulmasına karar verdi.
ERTELENDİ
Duruşma, diğer eksik hususların giderilmesi için 15 Nisan 2026'ya ertelendi.
Bir önceki duruşmaya tutuksuz sanık eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında bulunduğu diğer tutuksuz sanıklar Can Poyraz, Özgür Nas, Hüseyin Kalkan, Ercan Konak katılmıştı.
İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Şirketi Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemiyle katılmıştı.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarında, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" notuyla paylaşılan görüntülere soruşturma başlatmıştı.
Keleş, "Parayı avukatlık ofisinde CHP İstanbul il binasını satan Ali Rıza Braka teslim aldı." şeklinde ifade vermişti.



