CHP'ye Dink ve KCK'yla yeni imaj!

CHP'de, daha önce partiden ihraç edilenlerin affının görüşülmesinin beklendiği PM toplantısında, Hrant Dink ve KCK davalarının yer aldığı rapor gündeme geldi.

CHP'ye Dink ve KCK'yla yeni imaj!

CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi.

Toplantı, daha önce partiden ihraç edilenlerin affının görüşülecek olmasıyla gündeme gelmişti. Bu konu bir sonraki PM toplantısına bırakılırken, ön plana Merkez Yönetim Kurulu raporu çıktı.

'İnsan Hakları Faaliyet Raporu'nda, 'Hrant Dink', 'KCK Davaları' ve 'Cumartesi Anneleri' gibi konu başlıkları yer alırken, raporda, "bu konuda atacağımız adımlar, bize yönelik bakışı değiştirecektir'' ifadesi yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde yapılan PM toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü.

Raporda, ''Hrant Dink'', ''KCK Davaları'' ve ''Cumartesi Anneleri'' gibi konu başlıkları yer alıyor.

Hrant Dink ve KCK davaları ile ilgili olarak raporda, ''Partimiz bu davaları, temel insan haklarına bağlı bir çerçevede izlemekte ve bu konuda oluşan duyarlılıkları paylaşmaktadır. Hrant Dink ve KCK davalarının CHP tarafından izlenmesi, partimize yönelik olumsuzlayıcı bakışta soru işaretlerine yol açmış, ileride bu konuda atacağımız adımlar, bize yönelik bakışı değiştirecektir'' denildi.

HAKİKATLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU
Raporda, ayrıca Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmasının CHP'nin önde gelen projelerinden biri olduğu, projenin ülkenin her yerinde meydana gelmiş insan hakları ihlallerinin ortaya çıkarılması için dünya örneklerinden yararlanılarak 'ye uyarlanılacak kapsamlı bir çözüm formülü olduğu ifade edildi.

"100 GÜN FORMULÜ"
Bu arada, Kürt soruna yeni bir yaklaşım ve bölge halkını yanına almak amacıyla Van'da düzenlenen çalıştaya katılanlar 'silahlar sussun', 'anadilde eğitim', 'genel af' gibi önerilerde bulunmuş, CHP de bunlara mesafeli yaklaşmıştı.

Genel Merkez'in Kürt sorunu üzerine çalışmalar yürüttüğü, bu çalışmada, '3 aşamalı çözüm planı', 'göç ve bölgesel kalkınma bakanlığı' ile '100 gün formülü' vaatlerinin yer aldığı kaydedildi.

"100 GÜN ORADA YAŞAYARAK..."
Konuyla ilgili konuşan Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Ülkeyi oradan yöneteceksiniz; Ankara'dan talimatla bu işler olmuyor. Gerekirse bir bakanlık tammen bu bölgeyle ilgili kurulur ve o bakanlık orada kalır. Oradaki sorunları yerinde ve anında konunun muhataplarıyla daha sağlıklı götürür. 100 günde fark yaratmanız lazım. 100 gün o bölgede yaşayarak bakanlığını kurarak fark yaratırsınız" şeklinde konuştu.

Her kente kaynaklarına göre farklı bir sanayi teşviki uygulanması da öneriler arasında yer alırken, sivil toplum örgütlerinden de görüş ve önerilerin alındığı ve konunun iki hafta sonra yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirileceği belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...