Danıştay davası sanığı muhbir miydi?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, birinci ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilen Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırıları davasının sanığı İsmail Sağır'ın polis muhbiri olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, birinci "Ergenekon" davasında sanık ve avukatlarının taleplerini verdikleri yaklaşık 3.5 saatlik arada değerlendirdi.

Buna göre, mahkeme heyeti davanın tutuklu sanığı Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül ile tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 102'inci duruşmadaki beyanlarının savunma sınırları içerisinde değerlendirildiği ve bu konuda suç duyurusunda bulunulmasına yer olmadığı görüşüne vardı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün 103'üncü duruşmada yaptığı savunmasında söylediği sözlerle ilgili duruşma tutanağı incelendikten sonra suç duyurusu talebinin değerlendirilmesini uygun gördü.

Gizli tanık ''Anadolu''nun dinlenilmesi talebine istenilen belgeler geldikten sonra karar verilmesine hükmeden mahkeme heyeti, iddianamedeki bazı yanlışlıkların düzeltilmesi yönündeki talebin savunma niteliğinde olmasını dikkate alarak kararla birlikte değerlendirileceğini bildirdi.

Birinci ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilen Danıştay üyelerine ve Cumhuriyet Gazetesine yapılan saldırılara ilişkin davanın sanıklarından İsmail Sağır'ın '' Emniyet muhbiri olarak kullanılıp kullanılmadığının'' Edirne, İstanbul ve Ankara il emniyet müdürlüklerinden sorulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden sanık Sağır'ın hangi tarihte teknik takibe alındığının ve bu takibe dayanak yapılan karar örneğinin gönderilmesini isteneceğini belirtti.

Mahkeme heyeti, ''Türkiyem topluluğu''nun tüzel kişiliğinin olup olmadığının Dernekler Müdürlüğünden sorulmasını da hükmederek, birleştirme yönünde muvafakat istenilen dosyalarla ilgili gerekli inceleme yapılıp mütala hazırlaması yönünde iddia makamına süre verdi.

Danıştay davası dosyası ve birleştirme kararı örneklerinin sanıklara tebliğine, sanıklar ve avukatlarına duruşma günü ve saatinin bildirilmesine karar veren mahkeme heyeti, Danıştay sanıklarının varsa istemlerinin sorulmasını, avukatlarının olmaması durumunda da zorunlu müdafi atanacağının bildirilmesini uygun gördü.

Mahkeme heyeti, dosya kapsamında her sanığa iddianamede ayrı ayrı isnat olunan suçlamalar ve bunlarla ilgili sevk maddeleri, atılı suçların işlendiği hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığının devam etmesini dikkate alarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Ağustos Pazartesi günü saat 09.30'a erteledi.

Sayfa Yükleniyor...