Devlet erkanından CeBIT’e tam destek

Bu yıl 10 yaşına basan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda bu yıl bir ilk gerçekleşti ve fuarın açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile beraberindeki geniş bir heyetin katılımıyla gerçekleştirildi.

Devlet erkanından CeBIT’e tam destek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açılış konuşmasında CeBIT Bilişim'in dünyanın en prestijli fuarı olduğunu söyleyerek "Ekonomik krize rağmen büyük şirketlerin katılımı, bu heyecanın var olması, fuarın değerini artırıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'nin bilişim ve teknoloji anlamında büyük bir hızla geliştiğini ve dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı olarak bilişim faaliyetlerini daima destekleyeceğini anlatan Gül, verilen teşvikler ve yasal tedbirler ile Türkiye'nin sadece bilim transfer eden bir ülke olarak kalmayacağını ifade ederek, "Türkiye bilim de üretmektedir. Teknoloji de üretmektedir. Verilen teşvikler ve yasal tedbirlerle dünya ve insanlığa daha fazla bilim ve teknoloji üreterek katkı vereceğiz" dedi.

Bilim, bilişim ve teknolojinin bugün en çok tartışılan konular arasında olduğuna değinen Gül, "Savunma alanından, uçaklardan, Silahlı Kuvvetleri'nin gücünden tutunda okullara kadar her alana girdiği için Türkiye'yi her alanda güçlü kılmaktadır. Bütün bu gelişmeler halkımız tarafından sadece takip edilmiyor, kullanılıyor. Zaman zaman bazı değerli dosyaları, belgeleri Cumhurbaşkanlığı'nın sitesine koyduğumuzda binlerce kişinin baktığı görülüyor. 2-3 milyon insan girip, takip ediyor. Müthiş bir etki. İyi şekilde kullanıldığında iyi şeyler getirecektir" şeklinde konuştu.

“VIN MIN BİRŞEYLER DİYORLAR”
Bugün dünyada yegane gücün bilgi olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da mobil operatörlerin artan talebi karşılamak için çok çalıştığını, süratle “o yan tarafına takılan zımbırtılardan imal ettiklerini” söyledi. Yıldırım, “Adı şimdi aklıma gelmedi, neyse o internete girmek için, ’modem, seyyar modem’ diyorlar, ’vın-mın’ bir şeyler diyorlar” diye konuştu.

Yıldırım, telekomünikasyondaki serbestleşme sürecini onlarca yıl tartışmadan sonra bitirdiklerini ve sektörün önünü açtıklarını belirtti. 2003 yılında sadece 8 milyar dolarlık ciro hacmi olan bu alanın 2008 sonunda 30 milyar doların üzerine çıktığını ifade eden Yıldırım, “Küresel mali krizde bütün sektörler allak bullak olurken, bu sektör istikrarlı bir şekilde büyümeye, yatırım yapmaya devam etti” diye konuştu.  Bakan Yıldırım ayrıca, 2003 yılı başında ülkede genişbant internet erişimi yokken bugün 7 milyon civarında abone, 35 milyon civarında kullanıcı bulunduğunu, bilgisayar sahipliğinin 3.5 milyondan, 10 milyonun üzerine çıktığını bildirdi.

HÜKÜMETİN 2023 VİZYONU
“Son bir haftadır Türkiye’de ulaşım ve haberleşmenin 2023 vizyonunu belirliyoruz” diyen Yıldırım, Ulaştırma Şurası’nda 1000 ön projeden 160 projenin 2023 hedeflerine yönelik olarak tespit edildiğini ve karara bağlandığını açıkladı.

Bugünkü fuarın da 2023 hedeflerinin nasıl bir yol haritasında olacağının işaretlerini verdiğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
“Biz bu vizyonu ortaya koyduk. Bunun yol haritasını, projelerini belirledik. Öyle bir Türkiye ki, ulaşımda demiryollarının mevcut ağı iki katına çıkarılmış, kendi uçağını, uydusunu yapan kabiliyete erişmiş bir Türkiye. Hedef bilgi toplumu olmak. 2013 yılında nüfusumuzun yüzde 60’ı, 2023’te yüzde 80’i bilgisayar okuryazarı olacak. 55 milyon veya 80 milyon nüfus bilgisayarla cep telefonuyla günlük yaşamını devletle, ticaretle, seyahatle olan işlerini yapar hale gelecektir.”

Sayfa Yükleniyor...