Dilek Doğan vurulduğu sırada çekilen video kayıtları silinmiş

İstanbul’da Dilek Doğan’ın polis kurşunuyla ölümüye ilgili davada bilirkişi, "Olay anının kaydedildiği kameradan silinen veriler var" dedi. Mahkeme heyeti, görüntülerin teknik işlemle geri getirilmesi talimatını verdi. Adliye önünde pankart açmak isteyen 6 kişi gözaltına alındı.

Dilek Doğan vurulduğu sırada çekilen video kayıtları silinmiş

İstanbul’un Sariyer ilçesinde Dilek Doğan’ın öldürülmesiyle ilgili davanın 4. duruşması İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Güvenlik gerekçesiyle kapalı gerçekleştirilmesine karar verilen duruşmaya, sanık polis memuru Y.M. katılmadı.

Duruşmada, Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, babası Metin Doğan ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Nimet Demir, olay günü saat 03.30 ile 05.30 arasındaki tüm telsiz konuşmalarının emniyet tarafından CD ortamında gönderildiğini, bunu inceleyen bilirkişinin de raporunu dosyaya sunduğunu söyledi.

Yine olay anı görüntülerinin çekimini yapan kamera kaydının da emniyetten gönderildiğini ifade eden mahkeme başkanı, kamera ve olay anı görüntülerinin bilirkişiye gönderilerek kesinti yapıldığı belirtilen bölümde daha önceden görüntü bulunup bulunmadığını, varsa bunun çıkarılıp çıkarılmadığının teknik olarak tespitinin istendiğini kaydetti.

206 FOTOĞRAF VE 93 ADET VİDEO KURTARILDI

Olaya ilişkin görüntülerin yer aldığı video görüntüsü ile 18 Ekim 2015’de olayın kaydedildiği kameranın incelemesine ilişkin dava dosyasına gönderilen bilirkişi raporunda,profesyonel veri kurtarma yazılımları kullanılarak 6 gün gün süren aralıksız taramalarda kameradan silinen çok sayıda veriye erişildiği, 206 adet fotoğraf ve 93 adet video görüntüsünün kurtarıldığı kaydedildi.

Bilirkişi raporunda, el kamerası kaydı yapılan olay anı görüntülerinin ham hallerine erişilemeyeceği, fakat verilen CD'deki olay anı görüntülerinde herhangi bir değişiklik, kesinti, ekleme gibi işlemlerin yapılmadığı belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın görev yaptığı kurum dışında teknik donanıma sahip kurum ya da en az 3 kişilik bilirkişi marifetiyle incelenerek, görüntülerin geçmişte silinip silinmediğinin belirlenmesi, silinmişse geri getirilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, olayı kaydeden kameranın Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilerek, olaya ilişkin görüntülerin geri getirilmesi, mümkünse aradan görüntü çıkarılıp çıkarılmadığı konusunda rapor hazırlanmasına karar verdi.

Sanık polis memuru Y.M. hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

Dilek Doğan vurulduğu sırada çekilen video kayıtları silinmiş - 1

Duruşmada söz alan avukat Oya Aslan, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın duruşma salonuna alınmasını talep etti.

Mahkemede, duruşmanın kapalı yapılması yönünde karar alındığını belirterek talebin reddine karar verdi.

Sesli ve görüntülü kaydın yapıldığı duruşmada Yusuf Köse tanık sıfatıyla dinlendi.

ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Davanın ardından Dilek Doğan'ın ailesi ve avukatları adliyenin karşısındaki alanda davaya ilişkin açıklamalar yaptı.

Baba Metin Doğan, delillerin karartıldığını ileri sürerek, beklentilerinin adaletin yerine gelmesi olduğunu söyledi.

Bu sırada bir grup ellerindeki pankartı açmak istedi. Buna izin vermeyen çevik kuvvet polisi 6 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Gülsuyu'da öldürülen Hasan Ferit Gedik'in dedesi Mustafa Meray, bir süre sonra serbest bırakıldı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde 15 Ekim 2015'te bir eve düzenlenen baskında, Dilek Doğan polis kurşunuyla yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dilek Doğan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Y.M. hakkında, "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ile "kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak'' suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...