Doğumdan sonra ilk kez objektif karşısında

Hamilelik döneminde uzun süre konuşulan Ebru Şallı, lohusalık dönemini nasıl geçiriyor? Ne yiyor, ne içiyor? Nelere dikkat ediyor?

Doğumdan sonra ilk kez objektif karşısında

Hamileliği boyunca sadece dokuz kilo alan ve aldığı kiloları hemen vermeyi başaran Ebru Şallı, doğumdan tam 15 gün sonra objektif karşısına geçti.

Formsante dergisine röportaj veren Şallı, hamileliği ve lohusalık dönmiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Hamileliğim boyunca dokuz kilo aldım. Beren’e hamileliğimde yedi kilo almıştım. Bu hamileliğimde kilo almak için çok çabaladım. Aldığım kilo bebek, suyu ve eşiydi. Bu nedenle ikinci gün, hastaneden çıktığımda aldığım 7-8 kiloyu vermiştim. Eski halime dönmemin sebebi ise hamileliğim öncesinde ve hamileliğimde fit olmam, vücuduma çok iyi bakmam ve hamile pilatesi yapmam.

SPOR, HAMİLELİK VE SONRASINDAKİ DEPRESYONU ÖNLÜYOR 
Hamileliğin ilk üç ayında, düşük tehlikesi olduğu için spor önerilmiyor. Ancak üçüncü aydan son güne kadar, düzenli bir şekilde, haftanın üç günü pilates yapmak çok yararlı oluyor. Hem bebekle iletişiminize yardımcı oluyor hem de hamile pilatesi, doğru nefes tekniği ile yapıldığı için bebeğin beynine daha fazla oksijen gidiyor. Ayrıca annenin psikolojisi açısından da yararlı. Çünkü spor yapan anne adaylarında, hamilelik ve sonrasında depresyon görülmüyor.

DEPRESYON, KİLODAN KAYNAKLANIYOR
Lohusalık depresyonu genelde çok kilo alındığı ve sonrasında o kilolar verilmediği için ortaya çıkıyor. Anne, kendini eskisi gibi görmediği için beğenmiyor. Hormonlarda iniş ve çıkışlar oluyor. Fakat yapılan spor, hissedilen bu duyguların geçmesine yardımcı oluyor. Bende bu nedenle depresyon olmadı.

Doğumdan sonra ilk kez objektif karşısında      - 1

SÜT OLUŞUMU İÇİN UYKU ÖNEMLİ
Berk, sürekli anne sütü ile beslendiği için gaz sorunu çok fazla olmuyor. Geceleri süt oluşması için 4-5 saat uyumam gerekiyor. Çünkü, süt hormonu oluşması için doğru nefes almak, su içmek ve uyumak gerekiyor.

"SÜT OLACAK DİYE KALORİSİ YÜKSEK GIDALARI TÜKETMEK GEREKMİYOR"
Hamilelik döneminde bebek istediği gibi besleniyor ve aç kalmıyor. Emzirme döneminde ise çok iyi beslenmeniz gerekiyor, çünkü sütle birlikte bebek tüm aldığınız besini çekiyor. Sütü artıran gıdaları tüketmek gerekiyor. Su çok önemli. Günde 4-4.5 litre mineralli, kalsiyum değeri olan su içiyorum. Onun dışında kimyon, anason ve rezene çayı içiyorum. Sıkı bir kahvaltı yapıyorum. Öğlen çorba içiyorum. Kabak ve ıspanak yiyorum. Her gün sütlü tatlı yiyorum.

Süt olacak diye baklava gibi kalorisi yüksek gıdaları çok fazla tüketmek gerekmiyor. Emzirmek de kalori yaktırıyor. Bir emzirmede 350-400 arası kalori yakıyorsunuz.

Normalde ilk 40 gün, annenin bedeninin toparlanması için, ağır egzersiz yapılmaması gerekiyor. 40 günden sonra normal pilatese başlayacağım. Televizyon programı da kasım ayının son haftası gibi başlayacak.

ÇATLAK OLUŞUMUNU AZALTAN KARIŞIM
Hamilelik döneminde çatlak oluşması cildin yapısına bağlı, fakat yine de önlem alınması gerekiyor. Kayısı, ceviz ve avokado yağı gerçekten çok besleyici, deriye nem kazandırıyor. 1 yemek kaşığı avokado yağı ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp, karnıma sürdüm. Bu karışımı iki günde bir uygulayabilirsiniz.

CİLT BAKIMI İÇİN...
Hamileliğimin ilk üç ayında cildimde sorunlar yaşadım. Sonrasında bu sorunlar bitti ve doğumdan sonra bir değişiklik olmadı. Hamileliğimde güneşten çok iyi korundum, zaten ben dermatolojik ürün kullanıyorum. 30 koruma faktörlü nemlendiriciler kullandım. Hamileliğim yaza denk geldiği için şapka ve gözlüksüz hiç dışarıya çıkmadım.

Doğuma girmeden bir gün önce ciddi bir bakım yaptım. Cildimi temizledim. Yumurta sarısı ve ballı bir maske yaptım. Gözaltıma kivi maskesi yaptım. Birkaç tane kiviyi eziyorsunuz, içine birkaç damla limon ekleyip, gözaltınıza koyuyorsunuz. Morarmasını engelliyor ve kivide C vitamini olduğu için yorgunluğu alıyor. Daha parlak, daha güzel görünüyorsunuz."

Sayfa Yükleniyor...