Dünyayı bu gençler kurtaracak

Üniversite öğrencisi Eren Sulaoğlu:'Bir genç olarak çevre konuları üzerine düşünmek ve çözümler bulmak insana kendini gerçekleştirmesi hissini veriyor.'

Dünyayı bu gençler kurtaracak

Yeşil Ekran izleyicilerinden Eren Sulaoğlu, 2012 yılında arkadaşları ile beraber katıldığı uluslararası yarışmadan ödülle çıktı. Sulaoğlu, çevre için yaptıklarını şöyle anlattı: "2012 yılı Dünya Günü etkinlikleri çerçevesinde bilinçli ve aktif üniversite öğrencilerinin çevre bilincini arttırmak üzere kampüslerinde çalışma yapmak suretiyle yarıştığı bir girişim olan 'MobilizeU' kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi'ni temsilen katıldık. Çevre Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerinden Eren Sulaoğlu ve Erkan Mert öncülüğündeki Çevre Kulübü olarak çoğunluğu ABD'den olmak üzere 51 ülkeden 298 üniversitenin katıldığı yarışma sonucunda 2. olduk.

Yarışma  toplam 4 haftadan oluştu. 1. haftada üniversitemizdeki öğrencilerine Çevre için vaatlerde bulundurduk. 2. hafta Üniversitemizde geri dönüşüm bilinci kazandırdık. Arkadaşlarımızı plastik, kağıt, metal, atık pil ve elektronik atık konularında bilinçlendirdikten sonra, belirttiğim atıkları üniversitemize getirdiğimiz geri dönüşüm kutularına attılar. 3. hafta çevre bilinci kazandırmak için üniversitemizde daha fazla kişiye ulaşmaya çalıştık ve elektronik geri dönüşümün üzerinde daha çok durup, arkadaşlarımıza elektronik atık nedir ve nasıl geri dönüşümünü yaparız hakkında el ilanları dağıttık. 4. hafta en önemli haftadaydı; çünkü 2012 Dünya Günü haftasıydı. Dünya Günü haftası için üniversitemizde bir kokteyl düzenlendik. Çevre Mühendisliği bölümümüzde hocalarımızın ve arkadaşlarımızın gürültü kirliliği, hava kirlenmesi ve su üzerine yapmış olduğu deneylerde bulunduk. Gönüllülük Kulübü'nün düzenlemiş olduğu ''Gönüllük Zirvesinde'' Üniversite ve Çevre Konulu panelde konuşmacı olarak çıktık. Yarışma her hafta sonunda 'MobilizeU' belirtmiş olduğu zaman diliminde toplam 4 tane rapor doldurduk. MobilizeU'nun belirlemiş olduğu puanlamayla birlikte yarışma sonunda 2. olduk. MobilizeU'ya yapmış olduğumuz etkinlikler için fotoğraflar ve vidyolar yolladık bu şekilde değerlendirildik.

Biz Çevre Kulübümüzle Uluslararası ve Ulusal Projeler yapıyoruz. İklim değişikliği, Geri Dönüşüm, Organik Tarım, Sosyal Sorumluluk, Kampüste Çevre Bilinci kazandırma projeleri yapıyoruz, Çevre Mühendisleri için tesis gezileri ve önemli olan eğitim sertifikaları ve programlarının eğitimlerini sağlıyoruz. Uluslararası olarak 2 yıldır Green International Campus Avrupa birliği Projesi'nin, ortaklarından biriyiz. Avrupa'daki hemen hemen bütün ülkeler katılım olup, üniversite öğrencilerinden oluşan çevre örgütlerinin katıldığı bir etkinlik. Geçen sene Berlin'de gerçekleşen etkinlik, iklim değişikliği ve Bologna süreci üzerinde duruldu. Bu sene aynı organizasyon İsveç'in Malmö şehrinde 23-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Yeşil Ekonomi konusunda bir seminer düzenleyeceğiz. Amacımız 2013'de bu etkinliği okulumuza getirmek.

Bir genç olarak çevre konuları üzerine düşünmek ve çözümler bulmak insanı kendini gerçekleştirmesi hissini veriyor. Ülkemizdeki üniversitelerdeki çevre kulüpleri gün geçtikçe çevre bilincini artırmakta ve Çevre Mühendisliğinin önemi daha da çok anlaşılmaktadır. Üniversitelerden gelen eğitimli kuşaklar ülkemizde, çevre adına iyi şeyler yapacaklarını düşünmekteyim. İleride ülkemizde çevreci sistemlerden oluşan sürdürebilir bir sanayileşmenin ve halkımızın çevre konusunda bilinci kazandılarak iyi yerlere geleceğini düşünmekteyim. Mustafa Kemal Atatürk'ün bir çınar ağacının kesilmemesi için Yalova'daki Köşkü 5 metre kadar kaydırmıştır. Biz gençler olarak Atatürk'ün çevre için yaptıklarını örnek alıyoruz ve günümüze uyarlıyoruz. Yaşanabilir bir dünya oluşturacağımızın bilincinde ve inancındayız.'

Dünyayı bu gençler kurtaracak - 1

Sayfa Yükleniyor...