Durmuş, ABD’de tedavi görecek hasta arıyor

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, ABD’de bir enstitünün umudu azalmış Türk kanser hastalarını deneysel ilaç kullamak için davet ettiğini söyledi. Durmuş, “Hastalar bana başvursun” dedi.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre; TBMM Kaser Araştırma Komisyonu üyesi, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, ABD ziyareti sırasında National Institutes of Health isimli hastenin bünyesinde hizmet veren Naitional Human Genome Research İnstitute adlı enstitüyü ziyaret ettiğini söyledi.

Osman Durmuş, deneysel araştırmalar yapan enstitünün umudu azalmış kanser olan Türk hastalarını da davet ettiğini ifade etti.

ABD Başkanı’nın bu araştırmaları desteklediğini belirten Durmuş, burada görev yapan Dr. Meral Günay Aygün isimli bir doktorun da kendilerine klinikle ilgili çeşitli bilgiler verdiğini kaydetti.

Eski Sağlık Bakanı, “Burada tedavilerin ücretsiz olacağı da belirtildi. Kullanılan ilaçların deneysel özellik taşıması nedeniyle gönüllülük olması gerekiyor” dedi.

Kanserde ileri evre hastaların klinikte genetik incelemesinin yapıldığını ve daha sonra buna uygun ilaçların verildiğini belirten Durmuş, “İlaçlar tamamen kişinin kanserinin özelliğine göre veriliyor. Klinikte yapılan araştırmaya göre hastaların ömrünün 3 ile 7 sene gibi bir süre uzadığı belirtiliyor” diye konuştu.

'BANA BAŞVURULSUN'
Osman Durmuş, konuyla ilgilenen hastaların kendisine başvurmasını istedi. Durmuş, “Hemen klinik ile bağlantı kurarak oraya gönderilmelerini sağlayacağız. Hastalara kimin refaket edeceği, nasıl gidileceği gibi detaylar klinikle konuşulacak” dedi.

Babuna olayında toplanan kanlara yaptığı itirazda haklı olduğunu savunan Durmuş şöyle konuştu: “Ancak bu klinik son derece güvenilir ve bilimsel bir merkez. Hem bizim insanlarımızın bundan faydalanmasını istiyorum. Hem de son günlerini konfor içinde geçirmelerinin sağlanmasını istiyorum.”

BÜTÇESİ 30 MİLYAR DOLAR
Osman Durmuş, 4 bin kişinin çalıştığı ve yıllık araştırma bütçesi 30 milyar doları bulan enstitüde kanserli hücrelerin genlerde yarattığı değişikliklere göre ilaç tedavisi uygulandığını ve bunun tamamen kişiye, kanser türüne göre belirlendiğini anlattı.

Durmuş, hastanenin bütçesinin ’deki GSMH’nin onda birine denk geldiğini belirterek, “Hastanede aynı zamanda insanların gen haritaları da çıkarılıyor. Çok ciddi bilimsel deneyler yapılan dünyaca ünlü bir merkez” dedi.

Hastaların halen deneme süresinde olan bu yeni ilaçlarla ömrünün uzatıldığını da anlatan Durmuş, kliniğin bugüne kadar Türk araştırmacılara da 26 milyon dolarlık destek verdiğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...