'Eğitim ideolojik baskıdan kurtuldu'

Başbakan Erdoğan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında 12 yıllık zorunlu eğitim kanunuyla eğitimin ideolojik baskıdan kurtarıldığını söyledi. Erdoğan konuşmasında Suriye ve İran meseleleri başta olmak üzere çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

'Eğitim ideolojik baskıdan kurtuldu'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu eğitim süresi 12 yıla çıkaran kanunla eğitim sisteminin ideolojik baskıdan kurtarıldığını söyledi.

Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan ''ulusa sesleniş'' konuşmasında vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, Mart ayı değerlendirmesi yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, 4+4+4 kanunu, Suriye'deki olaylar ve İran ile nükleer müzakereler konularını ele aldı.

12 yıllık kesintili eğitim sisteminin tarihi bir adım olduğunu aktaran Erdoğan,

"Meclis Genel Kurulu'nda alınan bu kararla, Milli Eğitim sistemi üzerindeki ideolojik baskıdan kurtarılmış, milletimizin arzu ettiği bir istikamete girmiş, demokratik bir aşamaya geçmiştir. Zira, 90'lı yılların ikinci yarısından itibaren yürürlüğe konulan ve bugüne kadar sürdürülen zorunlu eğitim aslında sorunlu bir eğitimdi. Bir darbe ürünüydü. Bir dayatmaydı. Pedagojik kaygılarla değil, ideolojik kaygılarla dayatılmış bir modeldi. İşte, Yüce Meclisimiz, kabul ettiği yeni düzenlemeyle söz konusu mağduriyeti gideren, tarihi bir kararın altına imza attı. Bu milletimizin talebiydi. Milletimizin isteğiydi. Eğitim ve öğretimde özgürleşmenin yolunu açtı'' diye konuştu.

Erdoğan, Meclis'te kabul edilen yeni düzenleme ile birlikte artık kesintisiz eğitim adı verilen darbe mahsulü sistemin tarihe karıştığını belirtti.

ŞAM İNANDIRICILIĞINI YİTİRDİ
'nin, BM-Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın iyi niyet misyonu çerçevesinde yürüttüğü çabaları desteklediğini bildiren Erdoğan, ''Ancak Suriye yönetiminin, inandırıcılığını artık neredeyse tümüyle yitirmiş olduğunu da biliyoruz. Suriye yönetiminin, Annan Planı'nı kabul ettiğini açıkladığı günden bu yana halka yönelik saldırıları ve operasyonları durdurmaması; kardeş kanını akıtmaya devam etmesi, maalesef, uluslararası toplumu boş vaatlerle oyaladığı intibaını güçlendiriyor'' diye konuştu.

İRAN İLE NÜKLEER MÜZAKERELER
İran ile Birleşmiş Milletlerin daimi 5 üye ülkesi ve buna ilaveten Almanya arasında müzakerelerin, yakın bir zamanda başlamasının beklendiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, Güney Kore ve İran'daki temaslarında, tarafların söz konusu müzakereleri İstanbul'da yapma arzusunda olduklarının müşahede edildiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:
''Türkiye olarak, yürütülecek bu müzakereler neticesinde, olumlu gelişmeler sağlanabilmesini ümit ediyoruz. Türkiye, bu meseleye diplomatik yolla çözüm bulunabilmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazırdır. Tahran ziyaretimiz sırasında bunu, İranlı yetkililere bir kez daha hatırlatma imkanımız oldu.

İran, asırlardır barış içinde komşuluk ettiğimiz, kültürel sahada, ticari ekonomik sahada köklü ilişkilerimizin bulunduğu, bölgemizin önemli ülkelerinden biri...

Son yıllarda artan siyasi temaslarımız sayesinde İran ile ikili ilişkilerimiz; ticari ekonomik alandaki iş birliğimiz, her geçen yıl daha da güçleniyor, daha da artıyor.''

Sayfa Yükleniyor...