Ekonomide "organik tarım"

Organik ürünlere ilgi artıyor. Tüketiciler olumsuz çevre koşulları,sağlık sorunları nedeniyle içinde sentetik ve kimyasal bileşenlerin bulunmadığı ürünlere yöneliyor. Yeşil Ekonomi bugün "organik tarım"ı konuşuyor...

Ekonomide "organik tarım"

1910 yılında ilk kez İngiltere'de gündeme gelen organik tarım, 1972 yılında Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu'nun kurulmasıyla tüm dünyada tek çatı altında toplandı...

Avrupa'da 1991 yılında organik tarım çalışmalarına hız verildi ve 1998'de Avrupa Birliği  ve EFTA Üyesi ülkeler 2 milyon hektar alanda üretim yapacak kapasiteye çıktı...

'de organik tarım çalışmaları ise 1985'lerde gündeme geldi... 8 ürünle başlayan organik tarım üretimi 2000 yılında 98 ürüne, 2005'te ise gıda ve gıda dışı ürün olarak 179'a ulaştı. Günümüzde ise 15 bin üretici tarafından 200'ü aşkın organik ürün üretiliyor...

Sektördeki yaşanan en önemli sıkıntı ürünlerin pazarlanma aşamasında ortaya çıkarken, yıllar itibariyle organik ürün ihracatında da inişli çıkışlı bir seyir gözleniyor...

Dünyada 141 ülkede 33 milyon hektar alanda organik tarım üretimi yapılıyor. Türkiye 165 bin hektar alan ile dünyadaki organik tarım yapılan alanların yüzde 0,2’sine sahip bulunuyor...

Yeşil Ekonomi bu kez organik tarımı konuşuyor... Yeşil Ekonomi her pazartesi ve cuma günleri saat 14.35'de NTV'de...


Sayfa Yükleniyor...