Ekotasarım Buluşması

15 Mayıs’ta başlayan ve 29 Mayıs’a kadar ITÜ Taşkışla’da devam edecek olan Eko Tasarım Buluşması  devam ediyor.

Ekotasarım Buluşması

16 Mayıs’ta tüm gün süren ilk oturum eko tasarım ile bağlantılı çalışmalar sürdüren akademisyen, profesyonel ve sivil toplum girişimleri ve kuruluşlarını şu ana kadarki en geniş kapsamda buluşturmayı başardı.

Tüm gün süren oturum boyunca “Mimari Uygulamalarda Ekolojik Perspektifler”, “öğrenci projelerinde ekolojik perspektifler” ve “inisiyatifler” bölümleri yer aldı. Oturum boyunca ekolojik tasarım ile bağlantılı film gösterimleri de yapıldı.

24 Mayıs Pazar günü ikinci oturum gerçekleşiyor. Bu oturuma katılanlar arasında Finlandiya’da 7 sene evvel geri dönüşüm ile tasarım laboratuarını kuran SECCO SHOP’un genel müdürünün de sunumu olacak. SECCO yenilikçi tasarımcılarla, üretici, malzeme toplayıcısı ve geri dönüştürenlerin arasında bağ kurmak için oluşturuluyor ve zamanla dünya çapında dikkat çeken başarılı bir üretim ve perakende modeli yaratıyor.

Bunların yanı sıra etkinlik boyunca altı adet atölye çalışması yapılıyor. Ayrıca öğrenci eko proje sergisi ve çevreci sanat sergisi etkinlik boyunca ITU Taşkışla’da devam ediyor.

Öğrenci eko proje sergisi; ODTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi’nin öğrencilerinin ekolojik projelerinin katılımıyla şekillendi. Öğrenci projelerinin ayrıntılarını daha iyi anlatabilmek üzere sergi boyunca LCD ekranlar kullanılarak sunum yapılacak.

Çevreci sanat sergisinde, çağdaş yaşamımızda çevre ilişkimizi sorgulayan ve bunu yaparken anlatımında çoğunlukla atık veya doğal malzeme kullanan sanatçı işlerine yer verildi. 5 yıldır atık sanat olunca sergilerini düzenleyen yeşil sanatçı Serap Başol’un da katılımıyla zenginleşen sergi içeriğimizde kendisinin sergileyeceği çalışmanın adı “Adını Hatırladığın Kuşlar Kurtulur”, çalışma sayesinde genel olarak kuşların yaşamımızı ve kültürümüzü nasıl zenginleştirmiş olduğunu fark ediyoruz. Diğer taraftan, Ayla Turan’nın taş ve ahşap kullanımı ile ürettikleri, Fazilet Kendirci’nin atık malzeme ile deneysel çalışmaları, Gökte Tunç’un ahşap üzerine oyduğu endüstriyel formlar, Gülnur Özdağlar Güvenç’in sanat eserine dönüştürdüğü pet ambalajlar, Hülya Değerbilir holi klinik objeleri, Lale Çavuldur’un yumurta kabuğu ve kağıdı kullanarak yaratıcılığın sınırlarını zorladığı ve aynı zamanda kavramsal yaklaşımı ile de dikkat çeken işleri, Roş’un bilgisayar atıklarından ortaya çıkardığı strüktürler, Suzy Hug Levy’nin atık malzemelerle çalıştığı yüzeyler ve Tuba İnal’ın ürünleri tekrar kullanarak yarattığı üç boyutlu tabloları size atığın sanata ve tasarıma ne kadar ilham verici bir malzeme olabileceğini gösterecek. Ekotasarı Buluşması Mana Design tarafından organize ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...