En pahalı başyapıt 'Mavi Senfoni'

Ressam Burhan Doğançay'ın başyapıtı 'Mavi Senfoni', 2 milyon 200 bin liraya alıcı buldu.

En pahalı başyapıt 'Mavi Senfoni'

Eserleri dünyanın 64 müzesinde yer alan ressam Burhan Doğançay'ın başyapıtı 'Mavi Senfoni', Antik A.Ş. tarafından düzenlenen 'Çağdaş Sanat Eserleri'' Müzayedesi'nde, 2 milyon 200 bin TL'ye satıldı.


Antik A.Ş. tarafından Swissotel'de Olgaç Artam'ın yönettiği müzayedede, ressam Burhan Doğançay ait çağdaş Türk sanatının en önemli örneklerinden biri olarak gösterilen ve Türk sanat piyasasının en değerli eseri olmaya aday olan 'Mavi Senfoni', 2 milyon 200 bin TL'ye alıcı buldu.

''Mavi Senfoni'', ressam Doğançay tarafından 1987 yılında tuval üzerine karışık teknikle yapıldı. 1987 yılında ''1. İstanbul Bienali''nde sergilenen yapıt, sanatçının yetenek ve sabrını birleştirerek ortaya koyduğu bir eser olarak dikkati çekiyor.

''New York Metropolitan'', ''Paris Pompidou'', ''Munich Pinakothek'' gibi dünyanın en önemli 64 müzesinde eserleri yer alan sanatçının ''Kurdeleler'' isimli eseri 200 bin ve ''Kalp'' isimli yapıtı ise 105 bin TL'ye müzayedede alıcı buldu.

Antik A.Ş'nin 258'nci müzayedesinde satılan diğer bir başyapıt ise, Fahr El Nisa Zeid'in ''Londra'' adlı çalışması oldu. Çok önemli bir koleksiyondan çıkan eser, 1 milyon 50 bin TL'ye satıldı.

Müzayedede, Kadir Has Üniversitesi tarafından, ''Bir Kadının Hayat Masalı'' konusunun anlatıldığı Canan Şenol'a ait ''İbret-i Numa'' adlı 27 dakikalık video 24 bin TL'ye satın alındı.

Ayrıca, Ömer Uluç'un ''Levni'' çalışması 425 bin TL'ye, Avni Arbaş'a ait ''Balıkçılar'' 185 bin TL'ye, Orhan Peker'in ''Ayçiçekleri'' 185 bin TL'ye, Cihat Burak'ın ''Nü'' çalışması 130 bin TL'ye ve Nuri İyem'in ''İki Kadın'' adlı çalışması 100 bin TL'ye alıcı buldu.

Sayfa Yükleniyor...