Falcı altın var deyince kepçeyle bahçeye daldı

Kırklareli’nin Kavaklı beldesinde yaşayan bir kişi falcının bahçende tabut dolusu altın var demesi üzerine kepçe ile bahçesini kazdırdı.

Kavaklı’da yaşayan Fatma Yalçıntekin’în Pınarhisar ilçesinde gittiği bir falcının bahçede altın gömülü olduğunu söylemesi üzerine eşi Kemal Yalçıntekin, Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğünden altın aramak için izin aldı.

Aldığı izin ile kepçe yardımıyla evinin bahçesinde 100 metrekarelik alanda altın aramaya başlayan Yalçıntekin, ''Bahçesinde altın olmadığına inandığını'' ifade etti.

Eşinin ve çocuklarının baskısıyla çalışma yaptığını belirten Yalçıntekin, ''Ondan bundan duyma, falcının lafıyla iş yapıyoruz. Boşu boşuna böyle bir işe 1500 TL harcıyoruz'' dedi.

Falcıya inandığını belirten Fatma Yalçıntekin ise evlerinin patikasının sol tarafında altın olduğunun söylenmesinin üzerine kazı yaptıklarını belirtti.

Bahçesinde bir tabut dolusu altın olduğuna inandığını belirten Fatma Yalçıntekin, ''Falcının yanı sıra gelinlerim ve kızlarım da sürekli rüyalarında bahçede gömülü altın görüyor. Altın çıkarsa dağıtacağım. Yarısını Devlete, yarısını millete vereceğim. Benim alın terim değil zaten'' diye konuştu.

İlk gün 50 metrekare alanda yapılan aramada, herhangi bir sonuç alınamadı. Jandarma, valilik, müze müdürlüğü görevlileri gözetiminde yapılan çalışmalara devam edilecek.

Sayfa Yükleniyor...