''Ferrarili müteahhit'' Ahmet Sakızoğlu'na 885 yıl hapis talebi

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı suçlamasıyla tutuksuz yargılanırken elektronik kelepçeyi kırıp kaçan müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun, toplam 885 yıla kadar hapsi istendi.

''Ferrarili müteahhit'' Ahmet Sakızoğlu'na 885 yıl hapis talebi

Sakızoğlu, Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlar nedeniyle ''Ferrarili müteahhit'' olarak tanınıyordu.

''Ferrarili müteahhit'' Ahmet Sakızoğlu'na 885 yıl hapis talebi - 1

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, Çalışkan Emlak'ın sahibi Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte şirket çalışanları gözaltına alındı.

500'ün üzerinde kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Sakızoğlu ile şirket çalışanları hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak' suçlarından Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

14 ay cezaevinde kalan Ahmet Sakızoğlu, mağduriyetleri gidereceğini söylemesi üzerine 2014 yılı Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı.

Sakızoğlu'nun bankalardaki blokeli paraları da mağduriyetleri gidermesi için serbest bırakıldı. Ancak para, alacaklı bankalarca tahsil edildi.

Sakızoğlu ise dolandırdığı iddia edilen kişilerin sorunlarını çözmek yerine geçen yıl 31 Mart tarihinde ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşandığı gün elektronik kelepçeyi kırıp kayıplara karıştı. Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Sakızoğlu, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve toplam 20 sanığın yargılandığı davanın 31'inci duruşmasına, 2'si tutuklu 9 sanık katıldı. Duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını okudu. Sanıklar hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dava açıldığını kaydeden savcı, liderliğini Ahmet Sakızoğlu'nun yaptığı suç örgütünün lüks araçlar kullandığı, sponsorluklar yaptığı, devlet büyükleriyle arasının iyi olduğunu gösterebilmek için şirketle ilgili toplantılara ve düğün gibi organizasyonlara vali ve belediye başkanları adına çelenk yaptırıp gönderdiği belirtti.

177 DOLANDIRICILIK EYLEMİ

Alınan ifadeler, yakalama ve tespit tutanakları, şirket kayıtları, telefon görüşme kayıtları, sözleşmeler ve tüm dosya kapsamı dikkate alındığında suç örgütünün toplam 177 dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdiğinin anlaşıldığını, örgüt lideri Ahmet Sakızoğlu'nun nitelikli dolandırıcılık eyleminden dolayı 177 kez ayrı ayrı cezalandırılması istendi. Savcı, 885 yıla kadar hapis talep ettiği Sakızoğlu'nun, örgüt kurmak ve yönetmek suçundan da 2 ile 6 yıl arasında hapsini talep etti. Savcı, diğer sanıklar hakkında da çeşitli ceza talebinde bulundu.

Haklarında adli kontrol kararı verilen ve duruşmalara gelmeyerek kaçan sanıklardan Erol Er, Fatih Döğer, Süleyman Kocaman ve Ümit Daldal hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar veren mahkeme, daha önce kefaletle tahliye edilen Orhan Erdoğmuş'un tekrar tutuklanmasına hükmetti. Elektronik kelepçeyi kırıp kaçan Ahmet Sakızoğlu hakkında yakalama emrinin infazının beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Sayfa Yükleniyor...