NTV

15 ilde operasyon: Gümrük kaçağı 10 lüks araç ele geçirildi

10.07.2025 12:40

Son Güncelleme: 10.07.2025 12:40

Diyarbakır merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda gümrük kaçağı 10 lüks araç ele geçirildi, 15 şüpheli tutuklandı.

15 ilde operasyon: Gümrük kaçağı 10 lüks araç ele geçirildi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, yurt dışından yabancı uyruklu şahıslar vasıtasıyla turistik kolaylıklar ya da kaçak yollarla ülkeye yabancı plakalı lüks segment araçların getirildiği tespit edildi.
15 ilde operasyon: Gümrük kaçağı 10 lüks araç ele geçirildi 1
Şüphelilerin, organizasyona dahil olan noter katipleri aracılığıyla söz konusu gümrük kaçağı araçları sahte evraklar ile KDV ve ÖTV'si ödenmiş göstererek, tescil ettirdikleri belirlendi.
15 ilde operasyon: Gümrük kaçağı 10 lüks araç ele geçirildi 2
15 ilde ekiplerce 1 Temmuz'da düzenlenen operasyonda, ⁠10 lüks araca el konuldu, 31 şüpheli yakalandı.
15 ilde operasyon: Gümrük kaçağı 10 lüks araç ele geçirildi 3
Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 15 şüpheli çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, 13 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Öte yandan el konulan lüks araçlar, KOM Şube Müdürlüğü bahçesinde basına gösterildi.

YASAL UYARI

DIYARBAKIR Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. DIYARBAKIR Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.