NTV

Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü

16.01.2020 10:29

Anadolu Ajansı, İHA

Google'da NTV'yi tercih et

Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini artırdı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28.2 derece ile Erzurum’un Tekman ilçesinde ölçüldü.

Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28.2 derece ile Erzurum’un Tekman ilçesinde ölçüldü.

METEOROLOJİ'DEN UYARI: ŞİDDETLİ RÜZGAR VE BUZLANMAYA DİKKAT

Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 1

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve az bulutlu olacağı bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı, yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey ve doğu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 2

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Kars'ta 21, Erzurum'da 14, Erzincan'da 13, Ardahan'da 12, Iğdır'da 7 ve Tunceli'de 6 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın ise Tunceli'de 7, Erzincan'da 4, Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 1, Ardahan'da 3, Kars'ta 6, Ağrı'da 10 derece olması bekleniyor.

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 51, Ergan'da 22, Sarıkamış'ta 51 santimetre ölçüldü.

Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 3

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don hadisesi ile birlikte pus beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmasını uyarısında bulundu.

ERZURUM

Erzurum'da dondurucu soğuklar nedeniyle şadırvanlar buz tuttu, binaların çatısında sarkıtlar oluştu.

Vatandaşlar, soğuk hava nedeniyle buzla kaplanan yol ve kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti.

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri kar küreme ve temizleme çalışması yürüttüğü kentte, buzlanmalara karşı da tuzlama yaptı.

Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 4

AĞRI

Ağrı'da dondurucu soğuklar nedeniyle park halindeki tırların yakıt deposu dondu, ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu.

Dere ve nehirlerin buzla kaplandığı kentte, sürücüler, soğuktan çalıştıramadıkları tırların yakıt deposunun altında ateş yaktı.

Vatandaşlardan Mikail Tuncer, dondurucu soğuklar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirterek, donan aracını çalıştıramadığını anlattı.

Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 5

KARS

Kars'ta etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Hava sıcaklığının gece sıfırın atlında 21 dereceye düştüğü Kars'ta, ağaçlar ile bitkiler kırağı tutarken çeşmeler de dondu.

Soğuk havanın olumsuz etkilediği yaban hayvanları da Kars Çayı'ndan yiyecek aradı.

Belediye ekipleri, kaldırımlarda kar küreme çalışması yürüttü.

Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 6
Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 7
Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 8
Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 9
Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 10
Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 11
Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 12
Doğu Anadolu buz kesti: Erzurum, Ağrı ve Kars eksi 20’leri gördü 13

YASAL UYARI

TEKMAN Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. TEKMAN Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.