İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan yol TIR’lara kapatıldı
30.01.2024 09:18
İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli geçiş olan Antalya-Konya Karayolu, kar yağışı nedeniyle TIR geçişlerine kapatıldı. Karayolu üzerinde bulunan bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde, kar kalınlığı yer yer 25-30 santimetreye kadar ulaştı.

Antalya-Konya Karayolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle TIR geçişlerine kapatıldı.

Pazar gecesi Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden sonra başlayıp Konya’nın Seydişehir ilçesine kadar aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle yol, saat 01.30'dan itibaren TIR’ların geçişine kapatıldı.

Bölgedeki TIR’lar dinlenme tesislerine yönlendirildi.
Bölgede yalnızca kar lastiği olan ve zincir takan diğer araçların geçişine izin veriliyor.
EKİPLER TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPIYOR
Karayolları ekipleri, çok sayıda iş makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparak yolun diğer araçlar için trafiğe açık tutulmasını sağlıyor.

Kar temizleme çalışmasının ve karın etkisini azaltmasının ardından yolun tekrar TIR ve kamyon geçişlerine açılacağı öğrenildi.


YASAL UYARI
ANTALYA Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. ANTALYA Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.