Likya Yolu’nda Rus turistler için kurtarma operasyonu

07.10.2023 10:37

Haber Merkezi

Google'da NTV'yi tercih et

Likya Yolu’nun Muğla’nın Seydikemer kesiminde mahsur kalan 2 Rus turist için gece saatlerinde kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Turistler, JAK, UMKE ve AKUT ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan turistlerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Likya Yolu’nda Rus turistler için kurtarma operasyonu

Likya Yolu’nda yürüyüşe çıkan 2 kişinin Seydikemer ilçesi Karadere mevkisinde mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi sevk edildi.

Operasyona UMKE ekipleri de katıldı.

Likya Yolu’nda Rus turistler için kurtarma operasyonu 1
Ayağını burkarak mahsur kalan Rus uyruklu iki kadın yürüyüşçü 26 yaşındaki Varvara Lakovleva ve arkadaşı 24 yaşındaki Arina Tarasova, mahsur kaldıkları bölgede JAK, UMKE ve AKUT ekipleri tarafından başarılı bir operasyon ile kurtarıldı.
Likya Yolu’nda Rus turistler için kurtarma operasyonu 2
Ekipler tarafından ambulansa alınan iki Rus kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Likya Yolu’nda Rus turistler için kurtarma operasyonu 3

YASAL UYARI

SEYDIKEMER Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. SEYDIKEMER Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.