NTV

Meclis'te SMS bedava!

02.10.2012 04:03

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yasama yılına dün başladı. Açılışı izleyen NTV ekibinin ilk gün izlenimleri şöyle:

Meclis'te SMS bedava!

Meclis'te SMS bedava!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yasama yılına dün başladı.

Açılışı izleyen NTV ekibinin ilk gün izlenimleri şöyle:
Meclis'te SMS bedava! 1

Meclis'te SMS bedava!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'Ün konuşmasıyla destek verdiği tutuklu vekiller için, CHP'liler boş kalan sandalyeleri çiçeklerle donattı. CHP sıralarındaki çiçekler tutuklu iki CHP milletvekili Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal içindi.
Meclis'te SMS bedava! 2

Meclis'te SMS bedava!

Yeni yasama yılında Genel Kurul Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kürsüye çıktı. CHP'li ve MHP'li vekiller Cumhurbaşkanını ayakta karşıladı ama her iki partiden de alkış gelmedi. Cumhurbaşkanı salondan ayrılırken de yerlerinden kalkmadılar.
Meclis'te SMS bedava! 3

Meclis'te SMS bedava!

Askerler tam kadro genel kuruldaydı.
Meclis'te SMS bedava! 4

Meclis'te SMS bedava!

BDP sıralarında kısa bir süre önce oğlunu kaybeden Muş Milletvekili Sırrı Sakık yoktu.
Meclis'te SMS bedava! 5

Meclis'te SMS bedava!

Parti liderleri birbirlerinden uzak durdu.
Meclis'te SMS bedava! 6

Meclis'te SMS bedava!

Meclis’in yeni yasama yılında milletvekillerine de bir sürpriz vardı. Milletvekillerinin, bundan böyle cep telefonlarından gönderdikleri ‘kısa mesajlar’ Meclis bütçesinden karşılanacak.
Meclis'te SMS bedava! 7

Meclis'te SMS bedava!

Ve Meclis’in ilkleri...
Meclis'te SMS bedava! 8

Meclis'te SMS bedava!

Asker geçen dönem Meclis’teki koruma görevini polise bıraktı. Bu yıl ilk kez cumhurbaşkanını karşılayacaklardı ama Gül askeri tören taburunun karşılamasını tercih etti.

Meclisin polislerinin kırmızı üniformaları dikkat çekti. Üniformalarda Selçuklu ve Osmanlı motifleri de vardı.
Meclis'te SMS bedava! 9

Meclis'te SMS bedava!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, birleşime güneş gözlüğü takarak ve elinde fenerle girdi. Genç, Cumhurbaşkanı Gül konuşmaya başlarken Genel Kurul'dan ayrıldı.
Meclis'te SMS bedava! 10

Meclis'te SMS bedava!

Meclisin açılışında ilk kez engelliler için akülü asansör yapıldı ama bir de aksilik yaşandı. Yoğun ilgi nedeniyle yolcular yarı yolda kaldı.