Midas 3 yılda 11 ülke gezdi!
01.05.2025 14:15
Son Güncelleme: 01.05.2025 14:19
Eskişehir'de 2022'de uydu vericisi takılan küçük akbaba Midas, 3 yılda 101 bin 230 kilometrelik uçuşun ardından yeniden kentte döndü.





TÜRKİYE DAHİL 11 ÜLKEYİ ZİYARET ETTİ

"TEKRAR DOĞAYA, AİLESİNİN YANINA DÖNECEK"
KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, dünya çapında küçük akbabanın neslinin tehlike altında olduğunu söyledi. Çoban, 2022'de uydu vericisi taktıkları küçük akbabayı tekrar yakaladıkları için çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Ben akbabayı kapanda görünce önce bir anlayamadım. Bizim verici takmamız gerekiyordu ama hayvan vericili geldi. Hemen gerekli işlemleri yaptık, uydu vericisini değiştirdik. Doğaya tekrar salacağız." dedi.
Çoban, uydu vericilerinin batarya ömrünün de 3 yıl olduğunu belirterek, "Uydu vericisini değiştirdik. Bu bizim için yaklaşık 25 dakikalık bir süreç. Daha sonra tekrar doğaya yuvasına, ailesinin yanına dönecek." diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Daire Başkanı Nurben Fatma Koptekin de akbabaları koruma projesinin dördüncü sezonuna sürpriz bir açılışla başladıklarını söyledi. Koptekin, Midas'ı 3 yıldır uydu vericisiyle takip ettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:
"9 küçük akbabayı takip ediyoruz. Bu rastlantıyla sezonu uzatmış olduk. Bu sezonda ekip olarak ilk yakaladığımız hayvan olması ayrıca sevindirici oldu. Eskişehir Hayvanat Bahçesi olarak bilet gelirimizin yüzde 5'iyle bu koruma çalışmalarımızı bütçelendiriyoruz. Belediye bütçesinden değil ziyaretçilerimizin kazandırdığı gelirden bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu bizim için çok değerli. Türkiye'de ilk ve tek yapılan bir çalışma."
YASAL UYARI
ESKIŞEHIR Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. ESKIŞEHIR Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.
