NTV

Yüksekova'da dereler dondu: Buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi geçti

25.02.2025 14:32

İHA

Google'da NTV'yi tercih et

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde soğuklar nedeniyle dereler dondu, çatılardaki buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi geçti.

Yüksekova'da dereler dondu: Buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi geçti
Son yılların en soğuk günlerini yaşayan Yüksekova'da hava sıcaklığı eksi 25 dereceyi buldu.
Yüksekova'da dereler dondu: Buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi geçti 1
İlçede son iki günde etkisini iyice hissettiren soğuklar nedeniyle çatılarda buz sarkıtları 2 metreyi geçerken, ilçenin içinde geçen dere ise tamamen dondu.

Yüksekova'da dereler dondu: Buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi geçti 2
Son yılların en dondurucu günlerinin yaşandığını söyleyen vatandaşlardan Zafer Bilmez, "Cemreler düşmesine rağmen ilçede dondurucu havalar hat safhada. Şu an eksi 25'lere kadar gidildiği görüldü.
Yüksekova'da dereler dondu: Buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi geçti 3
Düşünün ilçenin içinden geçen dere tamamen buz tutmuş. Demek ki cemre düşmedi diyebiliriz. Şu an kışın en ağır günlerini yaşıyoruz" dedi.


Yüksekova'da dereler dondu: Buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi geçti 4
Kemal Duman ise "Sabah kalktığımızda eksi 30'lara kadar çıkmış durumda. Cemre düşünce hava sıcak olacak diyoruz ama yanıldık, cemre kesinlikle düşmedi. Dere donmuş ve çatılarda baya buz sarktılar oluşmuş. En ağır kışı yaşıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI

HAKKARI Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. HAKKARI Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.