Geri dönüştürmenin moda ürünleri

Çeşitli içecek kutularından elbise, kaykay eskilerinden çanta, afişlerden mutfak önlüğü, kaset filmlerinden elbise kumaşı gibi akla gelmeyecek ürünlerden akılda kalıcı tasarımlar, geri dönüşümü bir akım gibi karşımıza çıkartıyor.

Çeşitli içecek kutularından elbise, kaykay eskilerinden çanta, afişlerden mutfak önlüğü, kaset filmlerinden elbise kumaşı gibi akla gelmeyecek ürünlerden akılda kalıcı tasarımlar, geri dönüşümü bir akım gibi karşımıza çıkartıyor.

Retro, 60’lar, 80’ler, fütüristik, vintage derken geri dönüşüm de farklı uygulamalarıyla bir akım gibi belirmeye başladı.

Doğayı koruma çabalarının bir akım haline dönüştürmesini beklediğimiz geri dönüştürme, değişik malzemeleri hayata katmayı destekliyor. Ancak bu destek, Happy Feet adlı çizgi filmde Lovelace adlı Penguen’in boynuna sıkışmış 6’lık kola jelatini değil.(Çevre kirliliği yüzünden Lovelace’ın boynuna takılı kalmış bu plastiği kendisi tanrının bir lütfu olarak görmekteydi. Zavallı penguenler...)

Geri dönüştürmenin moda ürünleri - 1

1- Listenin ilk sırasında kaykaydan yapılma çanta var. Becky adlı marka eski kaykayları kullanılır nesler haline dönüştürüyor. Bu kaykaylı nesneler içinde para klipsi, küpe, kolye, kemer, Ipod kılıfı gibi ürünler de var.

2- Recycle Now Week adlı geri dönüşüm sergisi 2-8 Haziran arasında Londra’da olacak. Sergilenecek ürünler arasında atık içecek kurularından yapılma gece tuvaleti, 42 adet eski Levis 501 kullanılarak yapılmış bir elbise ve çeşitli gazete kağıtlarından tasarlanmış bir tuvalette yer alacak.

3- İngiliz tasarımcı Georgina Goodman’da teneke içecek kutularından ayakkabı yapıyor.

4- Sonic Fabric adlı marka teyp kasetlerinin filmini kumaşa yedirip elde edilen materyalden elbise yapıyor. Hatta iddiaya göre mıknatıs kalite özelliğinin bozulmaması sayesinde elbise bir aygıt yardımıyla hala müzik çalabilir durumda olabiliyormuş.

5- Billboard reklam afişlerinden yapılma mutfak önlüğünü aklına getiren firmanın tek ürünü bu değil, artıklardan her türlü aksesuar düşünülmüş ve uygulanmış. Filipinlerden yardım alan sosyal sorumluluk proje bazlı Bazura Bags, her gün okullardaki çocukların katkısıyla 50.000 adet teneke içecek topluyor. Daha sonra bunlar temizlenip ürün elde edilmek için proje kapsamında çalışan Filipinli kadınlar tarafından hayata tekrar kazandırılıyor.

Sayfa Yükleniyor...