Zencefil, zerdeçal ile aynı aileden. Aynı zerdeçal gibi kanser önleyici, kanseri tedavi
etmeye yardımcı şifa bitkisi olarak biliniyor.

Ana vatanı Güney Asya olan Zencefil bitkisi ülkemizde özel seralarda yetiştiriliyor ya
da ithal ediliyor.

Zencefil'in yararları arasında:

-Nezle ve gribe karşı koruma, hastaysa eğer iyileştirme,

-Mide, bağırsak yolu için tedavi edici, zehirlenmelere ve mide bulantılarına karşı
etkili, gaz problemlerini giderici

-Regl sancılarını rahatlatıcı etkileri bilinmekte.

Ayrıca daha ciddi hastalıklar olan kolon kanserinin büyümesini yavaşlatıcı, rahim
kanserlerini önleyici etkileri var, yalnız böyle bir şifa arıyorsanız doktorunuza
danışarak kullanmak gerekir.

Taze zencefili kabuklarından ayırıp birkaç parçayı sıcak suya koyup biraz
bekledikten sonra içebilirsiniz. Özellikle nezle grip için kullanırsanız bal ve limon
da ekleyebilirsiniz bu çaya. Ya da yazın aynı karışımın içine buz atarak buzlu çay
yapabilirsiniz. Günde 1-2 bardaktan fazlasını içmeyin. (gün içerisinde bir yetişkinin
zencefil tüketimi 1.5 gr geçmemeli)

Yalnız uzmanların bir önerisi var, zencefil kan dolaşımını arttırdığı için, sürekli kan
inceltici ilaç kullananlar (düzenli aspirin dahil) zencefil tüketmesin. Safra kesesinde
taşları olanlar da. Hamileler için de doktora danışılmalı.