Hakim cübbesiyle dolandırıcılık için 8 yıl hapis istemi

Adana'da işlediği bir suçtan dolayı kamu yararına çalışmasına hükmedilen kadın hakkında hakim cübbesi giyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Hakim cübbesiyle dolandırıcılık için 8 yıl hapis istemi

'da 2008'de annesinin pasaportunda tahrifat yaparak bankadaki parasını çekmek isterken yakalanan Habibe Çelik, yargılandığı davadan 3 yıl 4 ay hapis cezası ile 80 bin 100 lira idari ceza aldı. Hapis cezasını çeken Çelik'in idari cezası ise kamu yararına çalışmaya çevrildi.

Çelik, Kasım 2014'ten itibaren görevlendirildiği Adana Adliyesinde, "Aile Mahkemesi kürsüsünde hakim cübbesi giyerek çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştığı" ve "kendisini zabıt katibi olarak tanıtarak, çocuklarına iş bulacağını söylediği bir kişiyi 144 bin 500 lira dolandırdığı" iddialarıyla gözaltına alındı.

Çıkarıldığı mahkemece 5 Ekim'de tutuklanan Habibe Çelik, yapılan itiraz üzerine 25 Ekim'de ara kararla tahliye edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, Çelik hakkında "Kamu Görevlileri ile İlişkisi Olduğundan Bahisle Bir İşin Görüleceği Vaadiyle Dolandırıcılık", "Özel İşaret ve Kıyafetleri Usulsüz Kullanma" suçlarından iddianame hazırladı.

Hakim cübbesiyle dolandırıcılık için 8 yıl hapis istemi - 1

Sanığın "dolandırıcılık" suçundan 7 yıl, "hakimin cübbesini giymesinden" ise 1 yıl olmak üzere toplam 8 yıl hapisle cezalandırılması istenen iddianame, Adana 6.Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, hükümlü Habibe Çelik'in daha önce işlediği suç nedeniyleDenetimli Serbestlik Yasası ile kamuda yararlı bir işte çalıştırılmasına karar verildiği hatırlatıldı.

Sanığın 2014'ün 11. ayından itibaren adliyede çalışmaya başladığı, 2 Şubat 2015'te 3. Aile Mahkemesi, daha sonra da Adana 6. Aile Mahkemesinde görevlendirildiği anlatan iddianamede, Habibe Çelik'inçalıştığı mahkemenin duruşma salonunda hakim cübbesini giyerek fotoğraf çektirdiğinin belirlendiği aktarıldı.

İddianamede, kadının hakim cübbeli fotoğrafını 20 Ocak 2016'da kendi sosyal medya hesabından paylaşarak "hakim cübbesini yetkisi olmaksızın alenen ve başkalarını yanıltacak şekilde giyerek adliyede görevli personel izlenimini oluşturduğu" belirtildi.

Sanığın, 2016 yılının nisan ayında kendisini Aile Mahkemesi katibi olarak tanıtıp3 çocuğunun işe girmesi için yardımcı olabileceğini söylediği H.S'yi 144 bin 500 lira dolandırıldığı ifade edilen iddianamede, yaşanan olay şöyle anlatıldı:

"Habibe Çelik, tanıştığı H.S'nin yanında cep telefonundan bir şahsı arayarak 'Sayın Başsavcım yarın sizin ile görüşmek istiyorum, çok önemli' diyerek telefonu kapattı. H.S'ye ise başsavcıdan randevu aldığını söyledi. Daha sonra H.S. ile buluşup, başsavcıyla görüştüğünü 3 çocuğunun işe girmesi için 180-200 bin lira para istedi. H.S. ise kişi başına yaklaşık 50 bin lira vermeyi kabul etti. Daha sonra H.S. arabasını 100 bin liraya satarak bu parayı adliyenin yan tarafındaki çay ocağında Habibe Çelik'e verdi. Kadınparayı alıp başsavcının korumalarına vereceğini söyleyip ayrıldı. Daha sonra, H.S. paranın geri kalan kısmı olan 44 bin 500 lirayı da Çelik'e verdi. H.S, çocuklarından öğretmen ataması olması gereken T.S'nin atamasının yapılmaması üzerine kadına mesaj attı. Telefonla arayıp ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu."

Sayfa Yükleniyor...