'Hayatın Mucizeleri'  NTV'de

BBC yapımı belgesel 'Hayatın Mucizeleri' her Pazar NTV'de.

'Hayatın Mucizeleri'  NTV'de

BBC yapımı belgesel, doğa tarihine bir de fizik biliminin perspektifinden bakıyor ve birkaç temel fizik yasasının nasıl olup da evrenin en karmaşık, en çeşitli ve en eşsiz gücünün, yani yaşamın doğuşuna sebep olduğunu ortaya koyuyor

Yıldızları, süpernovaları ve gezegenleri vareden temel fizik yasaları 3,7 milyar yıl önce bu kez yaşamın başlangıcına neden oldular. Bugün dünyada yaklaşık 100 milyon farklı türün yaşadığı düşünülüyor; üstelik bunların hepsini de aynı yasalar yönetiyor. Işık, yerçekimi, zaman, madde ve enerji; en küçük mikroptan en büyük galaksiye dek etrafımızdaki her şeyin temel yapı taşları.

'Hayatın Mucizeleri', yaşamın sahip olduğu olağanüstü çeşitliliği ve kendini her koşula adapte edebilme becerisini temel fizik yasalarından hareket ederek anlatıyor.

Bölüm 3 - Sonsuz Formların Eşsiz Güzelliği
Evren yaşamdan neredeyse tamamen yoksundur. Yaşamın her rengi, her şekli ve her ebadıyla dopdolu olan gezegenimiz ise bu konuda adeta fizik yasalarına meydan okuyor. Şu an gezegenimizde kaç farklı türün yaşadığını tam olarak kimse bilmiyor; tahminler 8,7 milyon tür olduğu yönünde.

Bu bölümde Profesör Brian Cox, bir gezegenin nasıl olup da fizik ve kimya yasalarının hakimiyetindeki yaşamdan yoksun bir kozmostan böylesine çeşitlilik arz eden olağanüstü bir biyolojik yapı meydana getirdiği sorusuna yanıt arıyor.

Profesör Brian Cox, Madagaskar’ın sislerle kaplı ormanlarından Büyük Güney Afrika Teleskobuna, aslanlardan yıldızlara, lemurlardan DNA’ya dek hiç hız kesmeden süren bu destansı yolculukta, neden kendimizi böylesine zengin ve karmaşık bir yaşamın hüküm sürdüğü bir dünyada bulduğumuzu anlamaya çalışıyor.

Sayfa Yükleniyor...