HDP: Yasama faaliyetlerimizi durdurduk

HDP, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklanmasının ardından yasama faaliyetlerini durdurma kararı aldığıklarını bildirdi.

HDP: Yasama faaliyetlerimizi durdurduk

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır’da yapılan toplantıda TBMM için kararını açıkladı.

HDP, yasama organlarındaki faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

Açıklama yapan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya ve bir kez daha halklarımızla buluşmaya karar verdik" dedi.

Bilgen, ev ev, mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşıp halkın şikayet ve önerilerini dinleyeceklerini aktardı.

Bir soru üzerine Ayhan Bilgen, “Nerede olacağımızı, ne kadar olacağımızı, nereye kadar olacağımızı halkla birlikte karar vereceğiz" diye konuştu.

HDP Sözcüsü Bilgen, şöyle konuştu:
"Erdoğan-AKP iktidarı, demokratik siyasete ve demokratik muhalefete yönelik ağır saldırıları ile demokratik siyasi kazanımları gasp etmeyi, oluşmuş bütün kurum ve kuruluşlarımızı tasfiye etmeyi hedeflemektedir.

Önce milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran, daha sonra 15 Temmuz darbe girişimini bir fırsat olarak değerlendirip OHAL ve KHK'lerle ülkeyi yöneten ve kendi darbesini sürdüren Erdoğan-AKP iktidarı, Meclis’i de işlevsizleştirerek ’yi bir 'kayyum cumhuriyeti' haline getirmektedir. Son olarak halkın tercihlerine ve iradesine zerre kadar saygı duymadığını, Eş Genel Başkanlarımız dahil 9 vekil arkadaşımızı tutuklayarak açıkça göstermektedir. Ankara’da Genel Merkez binamızın abluka altına alınması, parti yöneticilerimizin ve üyelerimizin içeriye girişinin halen engelleniyor olması da demokratik siyasete bakışlarını ortaya koymaktadır.
Kayyum cumhuriyeti karşısında demokratik cumhuriyet mücadelesini büyüteceğiz. HDP, bütün kurum ve kuruluşları, ittifakları, bileşenleri, eş genel başkanları, vekilleri, üye ve örgütleriyle Türkiye'deki demokratik siyasetin ve demokratik muhalefetin var olmasının ve gelişmesinin güvencesidir. Barış ve çözüm, demokrasi ve özgürlük, adalet ve eşitlik için mücadele eden arkadaşlarımızın hapse atılarak rehin alınmaları asla bizim bu ilkesel duruşumuzu değiştiremez. Demokratik siyaset alanındaki mücadelemizden geri adım attıramaz.

İktidar, barış isteyeni, demokrasi, adalet ve özgürlük diyeni veya eş genel başkanlarımızı hapse atabilir, şiddet kullanarak kendi varlığını sürdürmeyi öngörebilir ama bu bizi demokratik siyaset mücadelemizden döndüremez.

Biliyoruz ki, ortak özlemlerimizin toplumsal meşruiyeti ve haklılığı son derece yüksektir. O nedenle demokratik siyasete ve demokratik muhalefete, Türkiye'nin farklı halklarının, inançlarının, kültürlerinin ve kadın özgürlük hareketinin demokratik kazanımlarına yönelen 4 Kasım darbesi karşısında mücadelemizi bütün demokrasi ve barış güçleri ile birlikte geliştirme kararlılığındayız. Bu gidişe ve uygulamalara boyun eğmeyeceğiz, diktatörlük karşısında demokrasi önerilerimizi yaygınlaştıracağız. Unutmayalım ki bizler hepimiz Türkiye'nin umuduyuz, demokrasi ve özgürlük ışığıyız. Bu umudu ve ışığı hep birlikte büyüteceğiz."

Bu karar uyarınca HDP milletvekilleri, Genel Kurul ve komisyon çalışmalarına katılmayacak.

HDP, 1 Kasım 2015'teki genel seçimlerde 59 milletvekili ile Meclis'e girmişti.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Grup Başkanvekili İdris Baluken'in de aralarında olduğu 9 milletvekili tutuklanmıştı.

Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, İmam Taşçıer ve Ziya Pir ise serbest bırakılmıştı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer Öztürk'ün yurtdışında olduğu belirlenmişti.

Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Meclis üyesi Fırat Anlı, bir süre önce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Ankara'nın Etimesgut ilçesi Kaymakamı Cumali Atilla belediye başkanı olarak görevlendirilmişti.

Sayfa Yükleniyor...