İngiltere'nin ilk yapay kalbi

Cambridge’teki Papworth Üniversitesi’nde plastik kalp nakli yapılan 40 yaşındaki Matthew Green tamamı yapay olan yeni kalbiyle taburcu olmaya hazırlanıyor.

İngiltere'nin ilk yapay kalbi

Aritmi, kalp yetmezliği ve aniden ölümle sonuçlanabilecek kalp kası rahatsızlıklarıyla boğuşan Matthew Green'in yeniden hayata tutunmasını tamamı yapay bir kalp sağladı.

Ani ölümlere neden olabilen aritmojenik sağ vertikül kardiyomyopati hastası olan Green’in sağlığının hızla kötüye gitmesi üzerine yapay kalp ameliyatına gerek gören doktorlar bu ameliyatın hastaya zaman kazandıracağı görüşünde...

NORMAL KALP NAKLİ BEKLEYENLER SIRADA
Bu yeni yöntem ile kalbin iki tarafının da çalışmadığı durumlarda hastaya müdahale ediliyor ve geçici bir çözüm sağlanmış oluyor. Ancak yapay kalp uzun süreli olarak kullanılamıyor.

9 Haziran’da hastanın 6 saat süren ameliyatını gerçekleştiren doktorlardan Steven Tsui, hastasının normal bir kalp nakli ameliyatını beklemesi halinde çoktan hayatını kaybetmiş olacağını ifade etti. Zira hastanede halihazırda bekleyen 30 kalp nakli ameliyatı bulunuyor ve bu hastalardan yaklaşık üçte biri bir yıldan daha uzun süre yeni bir kalp için sırada bekliyor.

SIRT ÇANTASI BÜYÜKLÜĞÜNDE GÜÇ KAYNAĞI
İngiliz Kalp Vakfı British Heart Foundation’ın medikal direktörü Profesör Peter Weissberg ise mekanik kalp takılan kişilerin derilerinin altından geçen tüpler aracılığıyla sürekli olarak bir güç kaynağına ihtiyaç duyduklarını ve bu güç kaynağının aşağı yukarı bir sırt çantası büyüklüğünde olduğunu belirtiyor. Cihaz 9,5 litreye kadar kan pompalayabiliyor ve bu esnada oluşan çeşitli kalp rahatsızlıklarını ve semptomları engelleyebiliyor.

Sayfa Yükleniyor...