İstanbul'un tadına bakın

ÇEKÜL Akademi “Duyularla Yolculuk” başlıklı yepyeni üç eğitime başlıyor.

İstanbul'un tadına bakın

Bilgilendirme ile zevkin el ele verdiği uygulamalı eğitimlerle, damak tadını tanımaya, besinler üzerinden bir farkındalık geliştirmeye, lezzetlerin ayırdına varmaya bir çağrı yapıyor.

Eğitimler üç ayrı programdan oluşuyor: “Damak Tadı, Göz Kararı, El Ayarı”, “Pazar Pazar Gezelim”, “Tarihi Mekânlar, Tarihi Lokantalar”

Eğitimin yarım günlük ilk programı “Damak Tadı, Göz Kararı, El Ayarı” 20 Kasım tarihinde Şerifler Yalısı’nda yapılacak. Eğitim, duyularımızı harekete geçirmeyi ve zenginleştirmeyi hedefliyor. Önce katılımcının beş duyu ile ilgili farkındalığını artırıyor, sonra da tüm duyuları harekete geçirip tadım yapmayı öğretiyor.

Eğitim paketinin ikinci programı “Pazar Pazar Gezelim” 27 Kasım’da Kadınlar Pazarı’nda yapılacak. Antik Yunan pazarlarından yerel çarşılara uzanarak, Anadolu coğrafyasının binbir çeşit ürünüyle tanışma ve farklı tadım uygulamalarıyla geleneksel mutfak kültürümüzü yakından öğrenme olanağı sunuyor.

Üçüncü program “Tarihi Mekânlar, Tarihi Lokantalar” ise 17 Aralık Pazar günü Mısır Çarşısı, Tahtakale ve Kapalıçarşı’da geçecek. İstanbul’un Tarihi Yarımadası’nda, Mısır Çarşısı, Tahtakale güzergâhındaki pazar alışverişinden ürün çeşitliliğine, gıda ticaretinden ürünlerin depolandığı hanların mimarisine uzanıyor ve tarihi yemek mekânlarında tamamlanıyor.

Slow Food Yağmur Böreği Birliği ve ÇEKÜL Akademi işbirliğiyle düzenlenen, bilgi ve deneyimle yüklü bu üçlü yolculukta katılımcılar, önce duyularını tanıyacak, ardından tarihin içinden geçerek pazaryerlerinde duyularını sınayacak ve sonunda da yeme içme kültürümüz üzerinden, somut ve somut olmayan mirasımızla tanışacak.


Sayfa Yükleniyor...