İzmir'in tadı

Tadı Damağımda Yazlıkta, bu kez İzmir'de... Reyhan Pastanesi'nden Buca'daki Çapa Lokantası'na İzmir'in lezzet duraklarını dolaşıyor...

İzmir'in tadı

Gurme Vedat Milor "Tadı Damağımda" kaldı dediği farklı lezzetler için Ege'yi adım adım geziyor.

Bu haftaki durak İzmir...

Milor, Reyhan Pastanesi'nden, Buc'daki Çapa Lokantası'na İzmir'in lezzet duraklarını tek tek ziyaret ediyor.

Programda küçük ipuçları da veriliyor, işte bunlardan bazıları:

Ricotta peyniri : Bir tür İtalyan yapımı peynirdir. İnek, bufalo, koyun gibi farklı büyükbaş hayvanlardan üretilebilmektedir. Peynir, tatlılarda, yemek aralarında çeşitli soslarla beraber türetilmektedir.

Papaya : Egzotik meyveler arasında çok değerli bir yere sahiptir. Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alınması gereken besinlerin önemli bir kısmı bu besinlerden sağlanabilir.

Sorbe :Sorbenin yapısında dondurmada olduğu gibi süt ürünleri ve yumurta bulunmaz. Ana malzemesini meyva suyu veya meyva püresi oluşturur. Bu ana malzemeye şurup eklenir. Bu nedenle sorbeler dondurmaya oranla daha gevşek bir yapıya sahiptirler.

Rokoko : Üzerine ılık çikolatalı sos dökülerek servis edilen dondurmalı pasta

Siyah trüf : Fransa'nın Dordogne bölgesinin gurur kaynaklarından biridir. Öyle değerlidir ki ona bölgede "siyah inci" deniliyor.

Tadı Damağımda Yazlıkta, bu akşam saat 21.15'de NTV'de...


Sayfa Yükleniyor...