Kahramanmaraş'ta yoğun güvenlik önlemi

Kentte, ’Maraş Olayları’nın 36’ncı yıldönümü nedeniyle olası eylem ve gerginliğe karşı güvenlik güçleri tarafından yoğun önlemler alındı.

Kahramanmaraş'ta yoğun güvenlik önlemi

Kahramanmaraş'ta 1978 yılında 19-26 Aralık tarihleri arasında çıkan ve resmi kayıtlara göre 103 kişinin öldüğü ’Maraş Olayları’nın 36’ncı yıldönümünde yapılacak her türlü basın açıklaması, eylem ve yürüyüş valilik tarafından yasaklandı.

Olası izinsiz gösteri ve gerginlik görülmemesi için kentte güvenlik önlemleri artırıldı.

Anma etkinliğinin yapılması planlanan ancak valilik tarafından yasaklanan TCDD Gar alanı ile Erenler Derneği çevresinde polis tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

Kentin Osmaniye, Gaziantep ve Kayseri karayollarında da polis ve jandarmalar tarafından geniş güvenlik önlemi aldı.

Kahramanmaraş'ta yoğun güvenlik önlemi - 1

KALABALIĞA İZİN VERİLDİ, ÖLENLER NARLI'DA ANILDI

Sabah saatlerinden itibaren otoyol girişinde kente girişlerine izin verilmeyen kalabalık, akşam saatlerinde Gaziantep'ten gelen yolu trafiğe kapattı.

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, telefonla Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i arayıp görüştükten sonra kalabalığın Narlı Mahallesi'ndeki cemevinde toplanmasına izin verildi.

CEMEVİ İNŞAATI ÖNÜNDE SAYGI DURUŞU

Maraş olaylarının 36. yıl dönümü dolayısıyla Eren Derneği önünde toplanan bir grup, cemevi inşaatının bulunduğu alana kadar yürüyüp saygı duruşunda bulundu, dua etti.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, yaptığı açıklamada, Maraş olayları 36. yıl dönümü etkinliklerinin yasaklandığını ve başka şehirlerden gelen Alevi vatandaşların kent merkezine alınmadığı savundu.

Şehir dışından gelen çok sayıda kişinin kent girişlerinde engellendiğini bildiren Gümüş, "Bu yasaklama kararı, mağdurların bir kez daha mağdur edilmesi, dahası bu katliamın sahiplenilmesidir" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Maraş olaylarının bir kez daha lanetlediğini belirterek, artık 'nin katliamlarla anılmaması gerektiğini ifade etti.

Geçmişle yüzleşilerek yeni bir başlangıç yapılması gerektiğine işaret eden Tuncel, "Her sakladığımızda, her gizlediğimizde, her yasakladığımızda, yeni olaylara yeni sorunlara neden oluyor. Burada geçmişle yüzleşmek için olanak sağlamasını beklerdik. Biliyorsunuz AKP Hükümeti sürekli Alevi açılımından bahsediliyor. Açılım dediğiniz şey geçmişle yüzleşmek ve yeniden bir başlangıç yapmaktır. Ne yazık ki bunlar olmadı" ifadesini kullandı.

Bu arada alınan güvenlik önlemleri kapsamında kentte 2 bin 200 polisin görev yaptığı, 10 noktada güvenlik önlemi alındığı ve bir polis helikopterinin gün boyunca kentin üzerinde devriye uçuşu yaptığı öğrenildi.

Sayfa Yükleniyor...