Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak: Herkese kapımız açık

Seçim ittifakı konusunda açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Herkese kapımız açık” diye konuştu.

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak: Herkese kapımız açık

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Geçmişte uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Kamalak, “Sürecin bu noktaya geleceğini biz net olarak ifade etmiştik. ya bölünmeyle ya da çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir demiştik" diye konuştu.

"BALYOZ VE ERGENEKON İLE ASKERİN BURNU SÜRTÜLDÜ"

Saadet Genel Başkanı Kamalak, tespit ettikleri yanlışları  şöyle sıradı: 

"Bir, terör unsurlarının dışarı gönderilmesi hedefleniyordu ama tersi yapıldı. Habur’da resmi törenlerle karşılandı. İki, dağdaki unsurlar şehir merkezine indirildi. Üçüncü olarak KCK yapılanması olarak bilinen örgütlenme genişletildi, 81 ile yayıldı. Dört, Balyoz, Ergenekon denildi, askerin burnu sürtüldü, Manevi gücü kırıldı. Yapmayınız, yanlış yapıyorsunuz dedik. Darbe yapmak isteyenler elbette affedilemez. Kurunun yanında yaşı da yakıyorsunuz dedik. Suçluyla masumları da cezandırıyorsunuz dedik” diye konuştu.

"ÇÖZÜM YERİ MECLİS'TİR"

Terör sorununa çözüm yerinin TBMM olduğunu vurgulayan Mustafa Kamalak, “Çözüm yeri Oslo değil, Kandil değil; TBMM’dir” diye konuştu.

KOMİSYON ÖNERİSİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hak ihlallerinin araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.

Kamalak, “Hak ihlali var mıdır? Hak ihlali varsa mutlak suretle giderilmelidir. Vatandaşların haklarını ihlal eden bir hukuk devleti hukuk devleti olamaz” dedi.

"HDP'NİN MECLİS'TE OLMASI FIRSATTIR"

HDP’nin Meclis’te olmasını önemli bir fırsat olarak nitelendiren Kamalak, “Sen ne istiyorsun arkadaş? Eğer Türkiye’nin hukuku, uluslararası anlaşmalar yönünden talepleri haklıysa amenna. Ama hak ihlali varsa onu derhal karşılarız. Ama ‘Türkiye’yi bölmek istiyorum’ dediği takdirde orada dur deriz, ona müsaade etmeyiz” dedi.

SEÇİM İTTİFAKI

Seçim ittifakı konusunda bir soruyu yanıtlayan Kamalak, “Bize görev düşüyorsa biz varız arkadaş. Şehit kanlarını durdurmak için, annelerin gözyaşlarını silmek için, yanan ateşi söndürmek için beraber yürüyeceğiz. Bunu söyleyen partilerle biraraya geliriz. Saadet Partisi’nin birkaç milletvekili Meclis’e girsin, birkaç arkadaşımız milletvekili maaşı alsın diye bir endişemiz yoktur. Saadet kadrolarının mevki makam gibi açlığı yoktur” şeklinde konuştu.

"YANGINI SÖNDÜRMEYE GELENLE KAVGA EDİLMEZ"

Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişte CHP’yle koalisyon hükümetini kurduk. Kıbrıs’ta akan kanı durdurduk, tecavüzleri durdurduk, oraya barışı getirdik. Daha sonra Milliyetçi Cephe denilen koalisyonu kurduk. 1995 seçimlerinde ise yüzde 21 oy ile Meclis’e girdik. Cumhuriyet döneminin en başarılı hükümetini kurduk. Biz geriye değil, ileriye bakan bir kadroyuz.

Ev yanarken siz yangını söndürmeye gelen insanlarla kavga mı edersiniz? 78 milyon bu ülkenin evladıdır. Hepimiz bu ülkenin varlıklarıyız. Biz Mısır, Libya, Suriye ve Irak konusunda uyardık. Balyoz, Ergenekon ve süreç konusunda uyardık. Ne yazık ki biz haklı çıktık. Biz yaraları sarmak için görev talibiz. Tabii takdir aziz milletimizindir.”

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK"

Kapılarının herkese açık olduğunu dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

“En sağdan en soldaki kardeşlerimize kadar kapımız açıktır. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Ben bir konuşmamda şunu söyemiştim; sağcısıyla, solcusuyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bizler kardeşleriz. Rabbimiz, kitabımız, Peygamberimiz, kıblemiz birdir. Kaldı ki, üzerinde yaşadığımız vatan parçası birdir, bir olmamız lazım.

"ATEİSTE MÜSLÜMAN MISIN DİYE SORUYORLAR..."

İnanç bakımından sorduklarında bu ülkenin sarhoşu da, ayyaşı da, hatta ateisti bile inanç bakımından Müslümandır dediğimizde bir kısım medya mensupları kendilerini ateist diye tanıtan insanlarımıza ulaşıyor. Soruyorlar bir ateist kardeşimize 'Müslüman mısınız?' diye... 'Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım' diyor. Bizim solcumuz masaya otururken besmelesini çeker, kaşığı sağ eliyle tutmaya çalışır. Değerlerimiz ortaktır, sanıldığı kadar ayrılık, gayrılık yoktur. Elbette düşünce farkı olacak.”

Sayfa Yükleniyor...